Helsinki EU:n ykköseksi älykaupunkimatkailussa

Artikkelikuva: Helsinki EU:n ykköseksi älykaupunkimatkailussa

Helsinki ja Lyon voittivat ykkössijan European Capital of Smart Tourism -kilpailussa. Nyt voit tutustua Helsingin älyratkaisuihin opastetuilla kierroksilla Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa.

Euroopan komissio palkitsi Helsingin ja Lyonin European Capital of Smart Tourism -kilpailun ykkössijalla. Kilpailussa kaupunkeja arvioitiin saavutettavuudessa, matkailun kestävässä kehittämisessä, digitaalisaation hyödyntämisessä matkailupalveluissa, kulttuuriperinnössä ja matkailutarjonnan innovatiivisuudessa. Finaali pidettiin syyskuun lopulla Brysselissä, jossa Helsingin kaupungin apulaispormestari Pia Pakarinen ja Helsinki Marketingin toimitusjohtaja Laura Aalto esittelivät Helsingin kisa-aineiston teemalla ”Helsinki – taking smart to new heights.”

Helsingin älykaupunkikehitystä ja siihen liittyvää uutta liiketoimintaa vauhdittava kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki iloitsee huippusijoituksesta.

“Palkinto on merkittävä tunnustus Helsingille maailmanluokan älykaupunkina. Kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki on tehnyt uraauurtavaa työtä datan avaamiseksi, minkä ansiosta on syntynyt uutta liiketoimintaa ja kaupunkilaisille uusia palveluja. Näistä tunnetuimpiin lukeutuu reittiopas. Helsingin erinomainen maine Smart City -matkailukohteena näkyy muun muassa kasvavina vierailijamäärinä erityisesti Kalasatamassa, Helsingin Smart City -kaupunginosassa”, kertoo Forum Virium Helsingin toimitusjohtaja Mika Malin.

Veneiden Uber, robottibussit ja Kalasatama veivät voittoon

Innovaatioista kiinnostuneille älykaupunkimatkailijoille Helsinki tarjoaa runsaasti nähtävää. Datan avaaminen on luonut Helsinkiin ainutlaatuiset olosuhteet älykkäiden palvelujen kehittämiselle. Helsingissä kehitetään usean hankkeen voimin älykkään liikenteen testiympäristöä, ja tavoitteena on muun muassa tuoda robottibussit kaupungin kaduille osaksi arkiliikennettä. Jätkäsaari on älyliikenteen näyteikkuna maailmalle, ja alueella kokeillaan rohkeasti uusia liikkumisratkaisuja, joista uusimpiin lukeutuu veneiden Uberiksi tituleerattu Bout – älypuhelinsovelluksella toimiva pienvenekyytien varaamispalvelu.

Kalasatamassa kehitetään Helsingin fiksuinta kaupunginosaa, jossa kaupunki yhdessä asukkaiden, yritysten ja sidosryhmien kanssa kehittää arkea sujuvoittavia palveluja pyrkimällä säästämään tunnin asukkaiden aikaa päivässä sekä tukemaan uusilla ratkaisuilla Helsingin ilmastotavoitteita

Tutustu itse – varaa älykierros Kalasatamaan

Helsingin älykaupunkikehityksen ja arkkitehtuuriin voi nyt tutustua opastetuilla kierroksilla Kalasatamassa ja Jätkäsaaressa. Kierrokset vastaavat kansainvälisten vierailijaryhmien kasvavaan kysyntään. Kalasatamaan voi tutustua myös omatoimisella älykaupunkikierroksella CityNomadi-sovelluksen avulla.

Ensimmäistä kertaa järjestetyllä European Capital of Smart Tourism -kilpailulla EU pyrkii edistämään kestävää matkailua alueellaan,vahvistamaan matkailukohteita ja luomaan niiden verkostoja sekä edistämään parhaiden käytäntöjen vaihtoa matkailualalla.

Kilpailuun osallistui kokonaisuudessaan 38 kaupunkia 19:stä Euroopan unionin jäsenmaasta. Finaalissa kärkisijasta kilpailivat Helsingin ohella Bryssel, Ljubljana, Lyon, Malaga, Nantes, Palma, Poznań, Tallinna ja Valencia.

Tutustu opastetulla kierroksella Kalasataman ja Jätkäsaaren älykaupunkikehitykseen ja arkkitehtuuriin.

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. www.forumvirium.fi

Kuva: Jussi Helsten / Helsinki marketing

Lisätietoja

Kuva

Mika Malin

puh. +358 40 668 5599,
mika.malin(at)forumvirium.fi

Lue myös