Forum Virium Helsinki rakensi nuorten pienoisälykaupunkia IoT:n avulla

Artikkelikuva: Forum Virium Helsinki rakensi nuorten pienoisälykaupunkia IoT:n avulla

Open Knowledge Finland järjesti 22.4.2018 Helsingin kaupunginmuseon aulassa 7–15-vuotiaille suunnatun digitaalisen kulttuurin Juniorihackathonin. Tilaisuus houkutteli paikalle kaiken ikäisiä vieraita tutustumaan dataan. Forum Virium Helsingin ja Vekotinvestaan lisäksi työpajoja oli mukana toteuttamassa Yle Arkisto, Mehackit, Wikimedia Suomi ry, Työväenmuseo Werstas, Ajapaik, Vizor, Yle Lapset ja Nuoret, Frantic, Aalto-yliopiston arkisto sekä Innoedu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapahtumassa museot, yritykset ja kansalaisjärjestöt tekivät lasten kanssa yhdessä kulttuuriperinnöstä uutta. Muun muassa vanhat valokuvat, arkistojen ääniaarteet ja vanhat sanomalehdet toimivat materiaaleina, kun 7–15-vuotiaat kolvasivat, miksasivat ja koodasivat niitä uuteen uskoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forum Virium Helsinki oli tapahtumassa mukana Älykäs stadi –workshop-pisteellä, jossa nuoret saivat tutustua ja osallistua IoT:n hyödyntämiseen kaupungissa. Maitotölkeistä ja Helsinkikuvia.fi-sivustolta tulostetuista valokuvista rakennetussa pienoisälykaupungissa mitattiin sensoreilla kaupungin tilaa, kuten melua ja katupölyä.

 

Työpajassa käytetyt sensorit olivat ilman lämpötila-, kosteus- ja painesensori BME280, valosensori BH1750, melusensori CESVA TA-120 sekä pöly- ja pienhiukkassensori SDS011.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vekotinverstaan Aapo Rista esittelee valosensorin tuottamaa dataa kävijöille. Valolähteenä toimi kännykän taskulamppu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forum Virium Helsinki rakentaa IoT:n avulla Helsingistä maailman toimivinta älykaupunkia. Tutustu Forum Viriumin IoT-toimintaan.

 

Seuraa meitä ja tulevia tapahtumia:
twitter.com/ForumVirium
twitter.com/vekotinverstas

 

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

Lisätietoja

Kuva

Hanna Niemi-Hugaerts

#iot #avoindata #databusiness
#rajapinnat #API
puh. +358 40 674 9911
hanna.niemi-hugaerts(at)forumvirium.fi

Lue myös