Forum Virium Helsinki järjesti kesäkuussa yrityksille tarjouskilpailun, jonka teemana oli miehittämättömän ilmailun ratkaisujen testaaminen ensihoidossa. Palveluntuottajaksi valittiin Everdrone AB. Everdrone testaa automaattisen sydäniskurin kuljettamista dronella Helsingissä syyskuussa 2021. Osana pilottia kerätään kuvitteellisessa hätätilanteessa tietoa siitä, voiko drone nopeuttaa avun saamista perille. Myös dronekuljetuksen hiilidioksidipäästöjä tarkastellaan ja verrataan muihin kuljetusmuotoihin.

Kokeilu on osa Vähähiilisyyttä tukevat dronepalveluratkaisut Etelä-Suomessa -hanketta. Hankkeessa pilotoidaan ja edistetään hiilineutraaleja dronepalveluita. Samalla kehitetään uusia liiketoimintamalleja eri alojen tarpeisiin. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR) ja se kestää tämän vuoden loppuun asti.

Kuva: Everdrone

Lisätietoja

Suvi Vähä-Sipilä

Projektipäällikkö


puh. +358 40 053 2686
suvi.vaha-sipila(at)forumvirium.fi

Eetu Ryynänen

Projektisuunnittelija


puh. +358 040 653 9955
eetu.ryynanen(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Olen lukenut Forum Virium Helsingin rekisteriselosteen ja hyväksyn että henkilötietojani käsitellään sen mukaisesti. Lyhyesti: noudatamme EU:n GDPR-asetusta ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti.