Esitä kehityshaaste ja tule mukaan CommuniCity-kokeiluhakuun

Artikkelikuva: Esitä kehityshaaste ja tule mukaan CommuniCity-kokeiluhakuun

Onko edustamallasi kaupungilla tai järjestöllä sosiaalinen tai kaupunkikehitykseen liittyvä haaste, jonka ratkaisemiseen kaipaat apua? Tule mukaan 10.9.2024 avautuvaan kokeiluhakuun ja anna CommuniCity-hankkeen auttaa ratkomaan haasteesi innovatiivisten teknologioiden avulla. Kokeiluhaun tavoitteena on löytää teknologisia ratkaisuja digitaalisen epätasa-arvon kaventamiseksi ja haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen arjen parantamiseksi.

Siinä missä kaksi edellistä hakukierrosta keskittyivät varsin rajattuun joukkoon osallistujia, viimeinen CommuniCityn kokeiluhaku laajenee koko Euroopan kattavaksi. Kolmas kokeiluhaku kutsuu mukaan kaikki halukkaat eurooppalaiset kaupungit ja järjestöt esittämään ja ratkomaan kaupunkikehityshaasteita.

Löydä uutta innovaatiopotentiaalia!

CommuniCity-kokeiluhaku tarjoaa kaupungeille ja järjestöille mahdollisuuden ratkaista sosiaalisia ja taloudellisia haasteita samalla digitaalista inkluusiota edistäen. Kaupunkien edustajien, asukkaiden, eri alan ammattilaisten ja teknologiayritysten yhteistyön avulla voidaan vastata kaupungin erityistarpeisiin räätälöityjen teknologiaratkaisujen avulla. 

Lisäksi CommuniCity-kokeiluhakuun osallistuvat kaupungit ja järjestöt saavat arvokasta tietoa haavoittuvassa asemassa olevien yhteisöjen tuen tarpeesta sekä siitä, miten kaupunkien palveluja pitäisi parantaa näiden ryhmien lähtökohdista. Lisäksi on mahdollisuus hyödyntää aiemmilla hakukierroksilla tunnistettuja parhaita käytäntöjä omissa kaupungeissa.

Työkaluja yhteiskehittämiseen ja teknologiatestaukseen 

CommuniCity-konsortio toivoo, että mahdollisimman moni kaupunki ja järjestö osallistuu tulevaan kokeiluhakuun ja tuo omat haasteensa ratkaistavaksi. Euroopan laajuisten verkostojen lisäksi mukaan tulevat tahot saavat käytännönläheistä opastusta ketterän pilotoinnin menetelmiin ja erityisesti yhteiskehittämisen työkaluihin. Kaupungit saavat käyttöönsä myös laajan valikoiman projektissa kehitettyjä teknisiä työkaluja sekä testausympäristön.

CommuniCityn kolmannen kokeiluhaun hakuaika päättyy 31.10.2024. Tämän jälkeen osallistujakaupunkien nimeämät asiantuntijaraadit arvioivat hakemukset ja päättävät, mitkä hakijat palkitaan 12 500 euron suuruisella apurahalla. Apurahan saaneet pilotointitiimit aloittavat joulukuussa pilotoinnin ja voivat jatkaa sitä omien tarpeidensa mukaisesti aina toukokuun 2025 loppuun saakka.

Osallistu infotilaisuuteen 9. huhtikuuta 

Oletko kiinnostunut ratkaisemaan haasteita yhdessä CommuniCity-projektin avulla? Mikäli vastasit kyllä, käy täyttämässä ennakkoilmoittautumislomake ja kerro ideasi. Näin saamme paremman ymmärryksen kaupunkisi tai järjestösi tarpeista ja voimme räätälöidä jatkotoimenpiteet tämän mukaisesti.

Voit myös osallistua CommuniCityn kokeiluhaun infotilaisuuteen 9. huhtikuuta klo 15.30–17.00. Tilaisuuden aikana saat lisätietoa tulevasta kokeiluhausta ja haasteenmuodostuksen seuraavista vaiheista. Lisäksi sinulla on tilaisuus tavata partnerikaupunkien Amsterdamin, Helsingin ja Porton edustajia. Ilmoittaudu infotilaisuuteen täällä

Tavoitteena on saada kolmannen hakukierroksen osallistujien rekrytointi päätökseen huhtikuun loppuun mennessä. Ota yhteyttä tai osallistu seuraavaan infotilaisuuteen saadaksesi lisätietoja!

Artikkelin kuva: Marek Sabogal, Helsinki Partners

Lisätietoa

Projektipäällikkö, tiedottaja Anne-Mari Sandell

Anne-Mari Sandell
Projektipäällikkö, tiedottaja
+358 40 903 1922
anne-mari.sandell@forumvirium.fi

Lue myös