Ensimmäinen testausjakso alkaa: palautetta Helsingin kaupunki­ympäristöstä

Artikkelikuva: Ensimmäinen testausjakso alkaa: palautetta Helsingin kaupunki­ympäristöstä

Roskapönttö täynnä? Pyörätie tukittu? Lasten leikkikenttä sotkettu? City Feedback Appin kautta voi ilmoittaa havainnoista ja tieto siirtyy asian käsitteleville viranomaisille sekä muille sovelluksen käyttäjille. Sovelluksen testaus aloitetaan Kokeilujoukkojen ja MyData-asiantuntijoiden kanssa huhtikuussa 2022 Android-puhelimilla. 

InfoTriplan kehittämän City Feedback App -sovelluksen avulla annettu palaute liikenteestä ja kaupunkiympäristöstä menee suoraan ja turvallisesti perille palautteen käsittelystä vastaaville tahoille. Osa käyttäjien jakamista huomioista jäävät käyttäjäyhteisön sisäisiksi tiedonjakamisiksi.

Palautesovelluksen tavoitteena on ennen kaikkea lisätä kaupunkilaisten osallistumista ja luottamusta tiedonjakamiseen. City Feedback App kannustaakin kaupunkilaisia toimimaan aktiivisina tiedontuottajina ja vaikuttamaan sitä kautta omaan ympäristöön! 

Sovelluksen avulla annettu palaute välitetään palautteen käsittelystä vastaaville tahoille hyödyntäen mm. Helsingin kaupungin palauterajapintaa. Rajapinta noudattaa kansainvälistä Open311-standardia.

Kaupungin palautejärjestelmiin välitetyt palautteet julkaistaan organisaatiosta riippuen mahdollisesti avoimena datana. Lisäksi kaikki moderoidut palautteet ovat nähtävissä julkisesti City Feedback App sovelluksen karttanäkymässä. Sovelluksen käyttäjät pystyvät myös näkemään käsittelyyn välitettyjen palautteiden tilanteen sekä käsittelijöiden välittämiä kommentteja.

Palaute hyödyttää kaupunki- ja liikennetutkimusta joukkoistetun tiedonkeruun avulla.

Sovellus hyödyntää henkilön antamia tietoja tietoturvallisesti ja EU:n tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tietojen käyttämiseen tarvittavien lupien antaminen on mahdollisimman sujuvaa ja käyttäjäystävällistä. 

Käyttäjien toivotaan kertovan kaupunkipalautteen lisäksi mielipiteensä myös itse sovelluksesta, jotta sovellusta voidaan kehittää kaupunkilaisten toivomaan suuntaan.

Alkukesästä sovelluksesta julkaistaan versio, jota on muokattu ensimmäisen vaiheen kokemusten pohjalta ja jota kaikki kaupunkilaiset pääsevät testaamaan.

Huom! Jos sinulla on sovelluksen käyttöön liittyviä kysymyksiä, ole yhteydessä: developer.fi@aebi-schmidt.com

Kokeilun taustalla turvallisen datatalouden edistämistä ajava SmashHit-hanke

SmashHit-hanke on osa Euroopan komission Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmaa. Kansainvälisesti hanketta koordinoi ATB-tutkimusinstituutti Bremenistä. Hankkeeseen osallistuu kymmenen partneria viidestä maasta. 

SmashHit-hankkeessa pyritään edistämään datataloutta luomalla uusia ja parempia palveluja dataa hyödyntäen. Tavoitteena on tarjota luotettava ja turvallinen tapa jakaa eri lähteistä ja alustoilta tulevaa tietoa, sujuvoittaa lupakäytäntöjä datan jakamiselle sekä sopia reiluista säännöistä datan jakamisessa niin yksityisten kuin yritystoimijoidenkin välillä. 

Helsingin osalta hanke keskittyy älyliikenteen kokeiluihin, joissa tavoitteena on edistää tiedon jakamiseen ja lupakäytäntöihin liittyviä ratkaisuja MyData-periaatteiden mukaisesti. 

Lue lisää SmashHit -hankkeesta

Lisätietoa

Lue myös