Cross-Border Dimensions of Disruptive Information Technologies (CroBoDDIT) -hanke edistää merkittävien ICT-teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa erityisesti kiinteän jätteen käsittelyssä Suomessa ja Venäjällä. Hankkeen avainsanoina ovat IoT, Big Data, ja lohkoketjutekniikat. Hankkeessa vaihdetaan parhaita käytäntöjä ja luodaan yhteistyöverkostoja Helsingin ja Pietarin yritysten, kaupunkien ja sekä niiden eri yksiköiden sekä asukkaiden välille.

Hankkeessa järjestetään useita hackathon-tapahtumia osana yritysyhteistyötä ja kumppaniyliopistojen opinto-ohjelmia. Lisäksi tehdään käytännön kokeiluja soveltuvan IoT-tekniikan sekä jätehuoltoon liittyvien laitteisto- ja lohkoketjukokeilujen osalta. Edellämainittujen lisäksi työpajojen ja kyselyiden kautta etsitään uusia ideoita ja kehittämistarpeita jätehuollon ja ICT-teknologioiden mahdollisuuksista.

CroBoDDIT-hanke kestää maaliskuuhun 2022 saakka, ja sen EU-rahoitus tulee Kaakkois-Suomi-Venäjä CBC-ohjelman kautta sekä Pietarin ja Helsingin kaupungilta. Kumppaneina ovat Forum Virium Helsinki, Lappeenranta-Lahti teknillinen yliopisto (LUT) ja Pietarista ITMO-yliopisto sekä Pietarin IAC-keskus (Informaatio-analyyttinen keskus). Hankkeen vetovastuussa on LUT.

Seuraa hanketta sosiaalisessa mediassa

Hankkeen toteutuksesta ja kuulumisista kerrotaan sen sosiaalisen median kanavissa. Ota seurantaan seuraavat tilit!

Projektisivu: https://fvh.io/croboddit

https://www.facebook.com/Croboddit 

www.instagram.com/Croboddit100 

www.vk.com/Croboddit 

Liity postituslistalle täällä, niin pysyt kärryillä CroBoDDIT-hankkeen etenemisestä.

Kuva: Ruska Tapiovaara

Lisätietoja

Pekka Niskasaari

Hankevalmistelupäällikkö


puh. +358 40 585 9110
pekka.niskasaari(at)forumvirium.fi

Aki Salminen

Tekninen projektisuunnittelija


#vekotinverstas #gadgetworkshop #iot
puh. +358 44 024 2895
aki.salminen(at)forumvirium.fi

Suvi Vähä-Sipilä

Projektipäällikkö


puh. +358 40 053 2686
suvi.vaha-sipila(at)forumvirium.fi

Liity CroBoDDIT-projektin postituslistalle

Liity tilaajaksi niin pidämme sinut ajan tasalla CroBoDDIT-projektin kuulumisista.


Olen lukenut Forum Virium Helsingin rekisteriselosteen ja hyväksyn että henkilötietojani käsitellään sen mukaisesti. Lyhyesti: noudatamme EU:n GDPR-asetusta ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti.