CroBoDDIT-hanke yhdistää disruptiiviset ICT-teknologiat ja kiinteän jätteen käsittelyn

Artikkelikuva: CroBoDDIT-hanke yhdistää disruptiiviset ICT-teknologiat ja kiinteän jätteen käsittelyn

Cross-Border Dimensions of Disruptive Information Technologies (CroBoDDIT) -hanke edisti merkittävien ICT-teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa erityisesti kiinteän jätteen käsittelyssä Suomessa ja Venäjällä. Hankkeen avainsanoina ovat IoT, Big Data, ja lohkoketjutekniikat. Hankkeessa vaihdettiin parhaita käytäntöjä ja luotiin yhteistyöverkostoja Helsingin ja Pietarin yritysten, kaupunkien ja sekä niiden eri yksiköiden sekä asukkaiden välille.

Hankkeessa järjestettiin useita hackathon-tapahtumia osana yritysyhteistyötä ja kumppaniyliopistojen opinto-ohjelmia. Lisäksi toteutettiin käytännön kokeiluja soveltuvan IoT-tekniikan sekä jätehuoltoon liittyvien laitteisto- ja lohkoketjukokeilujen osalta. Edellämainittujen lisäksi työpajojen ja kyselyiden kautta etsittiin uusia ideoita ja kehittämistarpeita jätehuollon ja ICT-teknologioiden mahdollisuuksista.

CroBoDDIT-hanke päättyi maaliskuussa 2022. Sen EU-rahoitus tuli Kaakkois-Suomi-Venäjä CBC-ohjelman kautta sekä Pietarin ja Helsingin kaupungilta. Kumppaneina olivat Forum Virium Helsinki, Lappeenranta-Lahti teknillinen yliopisto (LUT) ja Pietarista ITMO-yliopisto sekä Pietarin IAC-keskus (Informaatio-analyyttinen keskus). Hankkeen vetovastuussa on LUT.

Kuva: Ruska Tapiovaara

Lisätietoja

Kuva

Liity CroBoDDIT-projektin postituslistalle

Liity tilaajaksi niin pidämme sinut ajan tasalla CroBoDDIT-projektin kuulumisista.


Lue myös