CroBoDDIT-hanke yhdistää disruptiiviset ICT-teknologiat ja kiinteän jätteen käsittelyn

Artikkelikuva: CroBoDDIT-hanke yhdistää disruptiiviset ICT-teknologiat ja kiinteän jätteen käsittelyn

Cross-Border Dimensions of Disruptive Information Technologies (CroBoDDIT) -hanke edistää merkittävien ICT-teknologioiden kehittämistä ja käyttöönottoa erityisesti kiinteän jätteen käsittelyssä Suomessa ja Venäjällä. Hankkeen avainsanoina ovat IoT, Big Data, ja lohkoketjutekniikat. Hankkeessa vaihdetaan parhaita käytäntöjä ja luodaan yhteistyöverkostoja Helsingin ja Pietarin yritysten, kaupunkien ja sekä niiden eri yksiköiden sekä asukkaiden välille.

Hankkeessa järjestetään useita hackathon-tapahtumia osana yritysyhteistyötä ja kumppaniyliopistojen opinto-ohjelmia. Lisäksi tehdään käytännön kokeiluja soveltuvan IoT-tekniikan sekä jätehuoltoon liittyvien laitteisto- ja lohkoketjukokeilujen osalta. Edellämainittujen lisäksi työpajojen ja kyselyiden kautta etsitään uusia ideoita ja kehittämistarpeita jätehuollon ja ICT-teknologioiden mahdollisuuksista.

CroBoDDIT-hanke kestää maaliskuuhun 2022 saakka, ja sen EU-rahoitus tulee Kaakkois-Suomi-Venäjä CBC-ohjelman kautta sekä Pietarin ja Helsingin kaupungilta. Kumppaneina ovat Forum Virium Helsinki, Lappeenranta-Lahti teknillinen yliopisto (LUT) ja Pietarista ITMO-yliopisto sekä Pietarin IAC-keskus (Informaatio-analyyttinen keskus). Hankkeen vetovastuussa on LUT.

Liity postituslistalle täällä, niin pysyt kärryillä CroBoDDIT-hankkeen etenemisestä.

Kuva: Ruska Tapiovaara

Lisätietoja

Kuva

Pekka Niskasaari

puh. +358 40 585 9110

pekka.niskasaari(at)forumvirium.fi

Liity CroBoDDIT-projektin postituslistalle

Liity tilaajaksi niin pidämme sinut ajan tasalla CroBoDDIT-projektin kuulumisista.


Lue myös