CommuniCity kutsuu kaupungit ja järjestöt mukaan syyskuussa avautuvaan kokeiluhakuun – Infotilaisuus 12.3.

Artikkelikuva: CommuniCity kutsuu kaupungit ja järjestöt mukaan syyskuussa avautuvaan kokeiluhakuun – Infotilaisuus 12.3.

CommuniCity-projekti avaa seuraavan kokeiluhaun 10.9.2024 ja kutsuu kaikki Euroopan kaupungit ja järjestöt osallistumaan.

CommuniCity-projektin tavoitteena on toteuttaa kolmen kokeiluhaun tuloksena 100 pilottia, joissa hyödynnetään tekoälyä ja muita innovatiivisia teknologioita kaupunkien palvelujen parantamiseksi. Pyrkimyksenä on tarjota asukkaille uusia ja entistä monipuolisempia palveluja sekä edistää digitaalista inkluusiota. Kohderyhmänä ovat haavoittuvassa asemassa olevat ryhmät, kuten ikääntyneet, vammaiset ja maahanmuuttajat.

Syyskuun 12. päivänä avautuvalle kolmannelle hakukierrokselle toivotaan mukaan uusia kaupunkeja ja mielenkiintoisia haasteita. Syksyn kokeiluhakukierroksen tavoitteena on toteuttaa noin 60 pilottia Euroopan alueella. CommuniCity rahoittaa enintään 6 kuukautta kestävät pilotoinnit ja tarjoaa osallistuville kaupungeille konkreettista tukea kokeilujen järjestämiseen. 

Infotilaisuus kaupungeille 12.3. 

Infotilaisuus osallistumisesta kiinnostuneille kaupungeille ja järjestöille järjestetään tiistaina 12. maaliskuuta klo 15.30–17.00. Englanninkielisessä etätilaisuudessa kerrotaan tarkemmin CommuniCity-projektista ja siitä, miten pääsee mukaan kolmannelle hakukierrokselle.

Agenda

15.30 Welcome
15.40 Overview of the CommuniCity project and Introduction to the 3rd Open Call  

16.00  Learnings from the first and second CommuniCity Open Call 

16.15 Technical framework and Porto experience  

16.30 Amsterdam experience 

16.45–17.00 Q&A session

Ilmoittaudu infotilaisuuteen täällä. Webinaarin materiaalit lähetetään kaikille ilmoittautuneille tilaisuuden jälkeen.

25 pilottia käynnissä 

Euroopan Unionin rahoittaman CommuniCity-projektin tavoitteena on löytää teknologiaratkaisuja, jotka vastaavat kaupunkien tunnistamiin sosiaalisiin, taloudellisiin ja kaupunkiympäristöön liittyviin haasteisiin. Parhaillaan seitsemässä eurooppalaisessa kaupungissa pilotoidaan näihin haasteisiin vastaavia innovatiivisia ratkaisuja yhdessä kaupunkilaisten kanssa. 

CommuniCity-projekti julkaisi ensimmäisen kokeiluhaun helmikuussa 2023. Hakukierrokselle valittiin 13 kokeilua, jotka toteutettiin yhteistyössä projektin partnerikaupunkien Amsterdamin, Helsingin ja Porton kanssa. Toisella hakukierroksella Aarhusin, Bredan, Prahan ja Tallinnan kaupungit liittyivät mukaan replikaattorikaupunkeina ja ne toteuttavat parhaillaan yhdessä partnerikaupunkien kanssa 25 kokeilua.

Lisätietoja projektista on saatavilla osoitteessa https://communicity-project.eu/


Kuva: Marek Sabogal, Helsinki Partners

Lisätietoa

Portfoliopäällikkö, EIT Digital Silja Peltonen

Silja Peltonen
Portfoliopäällikkö, EIT Digital
+358 40 742 6360
silja.peltonen@forumvirium.fi

Projektipäällikkö, tiedottaja Anne-Mari Sandell

Anne-Mari Sandell
Projektipäällikkö, tiedottaja
+358 40 903 1922
anne-mari.sandell@forumvirium.fi

Lue myös