Projektipäällikkö GreenIn Cities -hankkeeseen

Artikkelikuva: Projektipäällikkö GreenIn Cities -hankkeeseen

Palkkaamme vihreän infrastruktuurin ja innovaatiotoiminnan asiantuntijan projektipäälliköksi GreenIn Cities -hankkeeseen

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö. Kehitämme tulevaisuuden kaupunkiratkaisuja yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten ja kaupunkilaisten kanssa. Toimintamme kasvaa ja etsimme nyt vihreän infran ja innovaatiotoiminnan asiantuntijaa projektipäälliköksi GreenIn Cities -projektiin.

Haemme projektipäällikköä neljä vuotta kestävään projektiimme vastaamaan Forum Virium Helsingin vastuulla olevasta osakokonaisuudesta. EU-rahoitteisen GreenIn Cities -projektin tavoitteena on osoittaa yhteistyöhön perustuvien suunnittelumenetelmien arvo kaupunkikehityksessä. Fokuksessa ovat kaupunkivihreän, kuten kasvillisuuden ja viheralueiden lisääminen, luonnon elvyttäminen ja ilmastonmuutosresilienssin vahvistaminen. Tavoitteena on tukea kokeilujen avulla kaupungin siirtymää kohti ilmastoneutraaliutta monimuotoisten, turvallisten ja monikäyttöisten kaupunkitilojen ja rakennetun ympäristön avulla.

EU:n Horizon Missions -rahoitteisen projektin kumppanit koostuvat kaupungeista ja tutkimuslaitoksista. Forum Virium Helsinki toimii Helsingin pilotin vetäjänä ja osallistuu aktiivisesti digitaalisen kaksosen ja living lab -toimintojen kehittämiseen kaupungin ja asukkaiden näkökulmasta sekä vastaa sidosryhmä- ja asukasosallisuudesta. Keskeisenä hankekumppanina on Helsingin kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala, joka vastaa pilotin suunnittelusta ja toteutuksesta.

Projektipäällikönä vastuullasi on Forum Virium Helsingin osakokonaisuuden projektisuunnitelman tarkentaminen yhdessä Helsingin kaupungin kanssa ja vetovastuu osatoteutuksesta kansainvälisessä konsortiossa. Vastaat Helsingin pilotin edistämisestä ja sidosryhmäyhteistyöstä sekä tähän liittyen partnerikaupunkien pilottien monitoroinnista.

Vedät projektitiimiä johon kuuluuvat osa-aikaisina projektisuunnittelija, viestintäasiantuntija ja tekninen asiantuntija. Osallistut projektitoiminnan lisäksi Forum Viriumin hankevalmistelutiimin toimintaan. Projektitiimisi tehtäviin kuuluvat Helsingin tavoitteiden mukainen yhteiskehittäminen laaja-alaisen asiantuntijajoukon kanssa, asukasosallisuus ja hankeviestintä sekä tulosten ja toimintamallien jakaminen hankkeen kaupunkiverkostolle ja laajemmin.

Etsimme tehtävään eteenpäinkatsovaa henkilöä, jolla on erinomaiset yhteistyökyvyt ja kiinnostus kehittää yhteistyötä ja prosesseja sekä halu miettiä ratkaisujen soveltuvuutta niin suunnittelun, rakentamisen kuin ylläpidonkin näkökulmista. Haluat ottaa asioista selvää – innovaatioyhtiössä olemme aina uuden äärellä. Tehtävässä tärkeää on kyky tunnistaa muutostarpeita ja arvioida, miten muutos voidaan saada aikaan ja miten asioita voidaan kokeilla pienessä mittakaavassa ja oppia siitä. Tehtävässä onnistuminen edellyttää taitoa johtaa ja organisoida sekä omaa että muiden työtä.

Tehtävä edellyttää sinulta:

  • Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto
  • 3-5 vuotta kokemusta projektipäällikkönä toimimisesta tämän projektin aihepiirin aloilta
  • Ymmärrystä vihreän infrastruktuurin ratkaisuista ja suunnittelusta sekä valmiuksia etsiä ja soveltaa uutta tietoa aiheesta
  • Ymmärrystä kaupunki- ja maisemasuunnittelusta ja näihin liittyvistä prosesseista monitoimijaympäristössä
  • Kaupunkisuunnittelun ja julkisen hallinnon mekanismien hallintaa

Hakijan eduksi katsotaan konkreettinen kokemus hankevalmistelusta esimerkiksi EU-rahoitteisten hankkeiden osalta.

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön ja työtilat Helsingin keskustassa sekä Kalasatamassa. Työsuhde on määräaikainen ja kestää 31.12.2027 asti.

Lisätietoja tehtävästä antaa ohjelmajohtaja Kerkko Vanhanen puh. 040 596 8296. Soittoaika 14.11.2023 klo 10–11. Lähetä hakemus ja CV palkkatoiveineen oheisella lomakkeella 22.11.2023 mennessä.

Tutustu aikaisempiin vihreän infrastruktuurin projekteihimme Virtuaalivehreään ja B.Greeniin sivuillamme. GreenIn Cities jatkaa osaltaan tätä työtä.

Hakuaika on päättynyt. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin.

Lisätietoa

Ohjelmajohtaja, Fiksu kaupunki Kerkko Vanhanen

Kerkko Vanhanen
Ohjelmajohtaja, Fiksu kaupunki
+358 40 596 8296
kerkko.vanhanen@forumvirium.fi

Lue myös