Yhteistyö Forum Virium Helsingin kanssa vauhdittaa yrityksiä: Sensible 4 ja automatisoitu ajaminen

Artikkelikuva: Yhteistyö Forum Virium Helsingin kanssa vauhdittaa yrityksiä: Sensible 4 ja automatisoitu ajaminen

Projektiyhteistyö kanssamme on antanut mittavan harppauksen Sensible 4:n kehittymiselle, kaupalle ja kansainvälistymiselle.

Sensible 4 on on ollut Forum Virium Helsingin kumppanina merkittävissä liikkumisen alan projekteissa. Kysyimme yritykseltä, miten projektit ovat onnistuneet ja minkälaisia hyötyjä niistä on jäänyt käteen. Technical Marketing Manager Tuomas Sauliala vastasi.

Minkälainen tuote teillä on?

”Sensible 4 valmistaa ohjelmistotuotteita, jotka mahdollistavat ilman kuljettajaa tapahtuvan automatisoidun ajamisen. Tuote on suunnattu niin sanotun viimeisen kilometrin sovelluksiin, joissa kuljetetaan matkustajia tai tavaraa. Ohjelmisto sinänsä on laitteistoriippumaton eli mikä tahansa yhteensopiva sensoripaketti, ajotietokone ja ajoneuvoalusta sopii tuotteelle. Ohjelmiston avulla voi siirtyä niin sanottuun nelostason autonomiaan, jolloin ajoneuvo ajaa ennalta määrättyä reittiä ilman kuljettajaa. Jos ajoneuvo kohtaa esteen, jota se ei pysty ohittamaan itsenäisesti, voi etäohjaaja ohjata ajoneuvoa. Tärkeä osa Sensible 4:n tuotetta onkin etähallintasovellus.”

Minkälaista yhteistyötä olette tehneet Forum Virium Helsingin kanssa ja miten se on sujunut?

”Olimme molemmat tekemässä vuonna 2016 käynnistynyttä SOHJOA-projektia, jota voi pitää lähtölaukauksena myös Sensible 4:lle. Toimitusjohtajamme ja yksi perustajistamme, Harri Santamala, oli SOHJOAn projektipäällikkönä Metropolia ammattikorkeakoulussa. Projektin tarkoituksena oli synnyttää uutta liiketoimintaa Suomeen, ja tässä todella onnistuttiin!”

”Forum Viriumin koordinoima FABULOS järjesti yhden suurimmista piloteista, jota olemme koskaan ajaneet. Oli hienoa päästä tekemään projektia sekä omassa pääkaupungissa Helsingissä että naapurimaassa Norjassa, vaikka koronaepidemian puhkeaminen varjostikin ikävästi projektia. FABULOS oli pitkä projekti, ja pääsimme kehittämään sen aikana varsinkin ajoneuvojen etähallintaohjelmistoa hyvin eteenpäin. FABULOS on ollut meille historiamme merkityksellisimpiä projekteja.”

”Projektin tarkoituksena oli synnyttää uutta liiketoimintaa Suomeen, ja tässä todella onnistuttiin!”

Tuomas Sauliala, Sensible 4

Minkälaisia hyötyjä olette saaneet yhteistyöstä projekteissa?

”Olemme päässeet tuomaan itsestään ajavia ajoneuvoja esille Suomessa ja vieneet enemmän autonomisia autoja ulkomaille, mikä on vauhdittanut ohjelmistotuotteiden kehitystyötä sekä aivan konkreettisesti luonut uutta liiketoimintaa ja uusia projekteja. Nämä ovat merkittäviä hyötyjä ja niillä on ollut suuri vaikutus Sensible 4:n kehitystoimintaan, kansainvälistymiseen, kaupankäyntiin ja muihinkin projekteihin.”

Miten teillä menee nyt ja mitä suunnittelette jatkoon?

”Sensible 4 rekrytoi ja kasvaa. Olemme avaamassa uusia pilottiprojekteja Sveitsissä, Norjassa ja Japanissa, myöhemmin myös Saksassa. Ohjelmistotuotteemme kehitys jatkuu vakaasti. Sensible 4:llä on useita kansainvälisiä autoalan toimijoita asiakkaina ja yhteistyökumppaneina. Lisäksi kehitämme ja teemme julkisrahoitteisia projekteja muun muassa Euroopan unionin kanssa. Haluamme tehdä ohjelmistotuotteestamme yhä paremman ja päästää turvakuljettajan pois autosta, jolloin itsestään ajava ajoneuvo on entistä lähempänä toteutumista.”

Lue lisäää: sensible4.fi

Lisätietoa

EU Projektipäällikkö Renske Martijnse-Hartikka

Renske Martijnse-Hartikka
EU Projektipäällikkö
+358 40 683 7979
renske.martijnse-hartikka@forumvirium.fi

Lue myös