Verkostoitumista Piilaaksossa – näin suomalaiset startup-yrittäjät edistivät edtech-liiketoimintaa ja loivat kontakteja alan huippumarkkinoilla

Artikkelikuva: Verkostoitumista Piilaaksossa – näin suomalaiset startup-yrittäjät edistivät edtech-liiketoimintaa ja loivat kontakteja alan huippumarkkinoilla

Syys-lokakuun vaihteessa seitsemän suomalaista edtech-yritystä matkasi Kaliforniaan tutustumaan Piilaakson hektiseen liiketoimintaympäristöön osana Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen kansainvälistymistoimia. Matkan tavoitteina oli avata suomalaiselle koulutusviennille ovia Yhdysvaltain kasvaville EdTech-markkinoille ja samalla luoda uusia yhteistyömahdollisuuksia opetusalan toimijoille osana 6Aika-hanketta: Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt. Yksi matkalle osallistuneista yrityksistä oli helsinkiläinen Freeed. Yhtiön toimitusjohtaja Heikki Rusama pitää matkaa erittäin onnistuneena.

“Valmistauduimme matkaan hyvin. Piilaakso on merkittävä startup-yritysten ja niihin sijoittavien yhtiöiden keskus. Lähdimme hakemaan kontakteja, jotka voivat auttaa yritystämme kansainvälistymisessä. On hienoa, että 6Aika-hanke Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt järjesti tämän mahdollisuuden”, Rusama kertoo.

Matkan tavoitteena oli edtech-alan kasvuyritysten liiketoiminnan edistäminen, ja ohjelmaa oli sen mukaisesti aamusta iltaan. 

“Intensiiviseen ohjelmaan kuului sijoittajatapaamisia ja paikalliseen opetusekosysteemin tutustumista. Pääsimme kertomaan omasta tuotteestamme sekä luomaan verkostoja. Kävimme hyviä keskusteluja ja saimme kiinnostuneen vastaanoton. Jokainen osallistunut yritys sai kotiinviemiseksi runsaasti kontakteja. Tavoitteena oli laajentaa verkostoja Yhdysvalloissa ja näin myös tehtiin.”

Opit ja kontaktit kotiin

Keskeisiä oppeja tarjosi paikalliseen toimintakulttuuriin tutustuminen.

“On kiinnostavaa, kuinka yhdysvaltalaisten yritysten välinen tiedon jakaminen ja yhdessä tekeminen on luonut erittäin menestyneitä yrityksiä. Toisten, kilpailevienkin yritysten keskinäinen tukeminen on Piilaaksossa luontevaa, ja siinä on jotain mitä mekin voisimme tarkastella enemmän”, hän sanoo.

“Yksi opeista on myös se, että Yhdysvaltojen suuri sisämarkkina kannustaa erikoistumaan ja löytämään oman tulokulman asioihin. Innovaatioille on tilaa ja tilausta. Hyvän tuotteen ohella erittäin keskeisiä ovat tietysti oikeat kontaktit. Verkostoissa on voimaa, ja niiden hyödyntäminen on tärkeää.”

Matkan aikana suomalaiset startup-yrittäjät tutustuivat paitsi paikallisiin toimijoihin, samalla myös toisiinsa.

oppimisenuusiaika.fi

#oppimisenuusiaika

6Aika on Suomen kuuden suurimman kaupungin – Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Oulun – yhteinen kestävän kaupunkikehityksen strategia. Strategian Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeen tavoitteena on vahvistaa liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille, jotka kehittävät oppimiseen sekä älykkäisiin fyysisiin ja virtuaalisiin oppimisympäristöihin liittyviä palveluja, tuotteita ja teknologioita. Hanke tukee Helsingin kaupungin tavoitetta olla kokeilu- ja kehittämisalustana yritysten palveluille ja tuotteille.

Lisätietoja

Kuva

Matti Hämäläinen

puh. +358 40 626 7995
matti.hamalainen(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös