Valtiotieteilijä Piia Hanhirova projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Artikkelikuva: Valtiotieteilijä Piia Hanhirova projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt? 

“Olen Piia Hanhirova, valtiotieteilijä, humanisti ja palvelumuotoilija. Tulen Forum Viriumiin Helsingin Satama Oy:lta, jossa tein palvelumuotoiluprojektin matkustajien asiakaskokemuksen kehittämisestä. Aiemmin olen työskennellyt EU-hankkeissa ja kansainvälisissä tutkimus- ja kehittämistehtävissä yliopistosektorilla sekä valtionhallinnossa. Sisällöllisesti tehtäväni ovat liittyneet paljolti turvallisuusympäristön kehittämiseen mutta olen myös työskennellyt eri teemojen parissa aina luovien alojen kansainvälistymisestä Itämeren alueen kilpailukyvyn kehittämiseen ja kansainvälisen liikkuvuuden haasteisiin.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä? 

“Työskentelen projektipäällikkönä liikenteen dataan liittyvässä SmashHit EU-hankkeessa. Hankkeessa pyritään kehittämään reilut säännöt ja käytännöt liikenteen datan turvalliseen käyttöön ja jakamiseen. My Data -ulottuvuus on vahvasti mukana hankkeessa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään? 

“Odotan pääseväni sukeltamaan älykaupungin kehittämisen syövereihin. Toivon pääseväni vaikuttamaan siihen, että jatkuvasti lisääntyvää dataa pyrittäisiin hyödyntämään turvallisesti ja siten, että se konkreettisesti helpottaisi kaikkien kaupunkilaisten arkea ja elämää.”

Mikä sinua innostaa? 

“Uudet asiat, uudet ihmiset, uuden oppiminen. Minut on helppo saada mukaan uusiin juttuihin!”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vietän aikaa perheeni ja ystävieni kanssa. Silloin kun ehdin käyn joogassa sekä liikun luonnossa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia? 

“Haluaisin kehittää älykaupunkia ennen kaikkea käyttäjien näkökulmasta, eli ihmisläheisesti ja sosiaalisesti oikeudenmukaisesti.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin? 

“Holistinen ja analyyttinen ajattelu on minulle ominaista. Tuon ennen kaikkea monialaista, monitieteistä ja monipuolista osaamista täydennettynä kansainvälisyydellä ja muotoiluajattelulla.”

Toivotamme Piian lämpimästi tervetulleeksi Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös