Valoisa joulu -kampanja osallistaa kaupunkilaisia jouluvalaistuksen suunnitteluun

Artikkelikuva: Valoisa joulu -kampanja osallistaa kaupunkilaisia jouluvalaistuksen suunnitteluun

Valoisa joulu -kampanja osallistaa kaupunkilaisia jouluvalaistuksen suunnitteluun

Aleksanterinkadun jouluvalot syttyivät vuotuiseen tapaan sunnuntaina. Samalla starttaa myös Valoisa joulu -kampanja, jolla haetaan kaupunkilaisten mielipiteitä jouluvalaistukseen Helsingissä. Helsingin jouluvalaistusta suunnitellaan osana Rakennusviraston tekemää yleistä valaistuksen tarveselvitystä.

Valoisa joulu -kampanjan tavoitteena on osallistaa kaupunkilaiset valaistuksen yleisilmeen suunnitteluun. Jouluvalaistusta koskeviin kysymyksiin voi vastata 23.11.-7.12.2014 valoisajoulu.fi-sivustolla sekä Helsingin kaupungin katunäytöillä ympäri ydinkeskustaa. Vastaamalla sivustolla esitettyihin kysymyksiin, kaupunkilaiset voivat osallistua jouluvalaistuksen suunnitteluun sekä sytyttää oman virtuaalisen jouluvalonsa.

Jouluvalaistus apuna kansainvälisen Helsinki-kuvan luomisessa

”Yhtenäisellä jouluvalaistuksella Helsinkiin voidaan parhaimmillaan luoda vetovoimainen kaupunkikuva ja imua myös talvikaudella”, tiivistää valaistuspäällikkö Juhani Sandström Rakennusvirastosta. Nyt suunniteltavan uuden jouluvalaistuksen on tarkoitus olla kaduilla ensi vuoden jouluna. Aiemmin osana hanketta on osallistettu kauppiaita ja päättäjiä heille järjestettyjen työpajojen kautta. ”Valoisa joulu -kampanjan avulla haetaan nyt myös kaupunkilaisten mielipiteitä”, jatkaa Sandström. Osallistavaa työskentelyä aiotaan hyödyntää hankkeessa myös ensi vuoden aikana.

Jouluvalaistuksen rahoittajina ja toteuttajina toimivat kauppiasyhdistykset, keskusta-alueen markkinointiyhtiöt ja jatkossa myös Helsingin kaupunki. Käynnissä olevan tarveselvityksen pohjalta tehtävällä ohjeistuksella haetaan yhteisiä päälinjoja. Näiden pohjalta osapuolet voidaan opastaa yhtenäisten jouluvalaistusten toteutukseen.

Katunäytöille tuotu kyselysovellus tuo kampanjan lähemmäs kaupunkilaisia ja on toteutettu osanaForum Virium Helsingin Pinta-hanketta. Näytöillä ja verkossa olevan sovelluksen on tehnyt Exove Design.

http://valoisajoulu.fi

Lisätiedot:

Sandström Juhani
valaistuspäällikkö
Rakennusvirasto
Puh. +358 9 31038521
juhani.sandstrom(at)hel.fi

Kaisa Spilling
projektipäällikkö
Forum Virium Helsinki
puh. +358 40 744 8831
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi

 

 

Lue myös