Uusia kasvoja ja rooleja

Artikkelikuva: Uusia kasvoja ja rooleja

Tervetuloa Aapo ja Marja!

Aapo Rista aloitti maaliskuussa 2015 erityisasiantuntijana 6Aika-strategian Avoin Data ja Rajapinnat -kärkihankkeen osatoteutuksessa, jossa harmonisoidaan rajapintoja Suomen kuuden suurimman kaupungin yhteistyönä. Lisäksi hän jatkaa alihankkijana aiemmin alkanutta pestiä Linked events -tapahtumarajapintahankkeessa. Tällä hetkellä molemmat hankkeet vievät 40% työajasta. Koulutukseltaan Aapo on ohjelmistoinsinööri, mutta hän ymmärtää myös humanisteja ja puhuu tarvittaessa samaa kieltä maallikkojen kanssa.
 
”Olen tällä hetkellä kiinnostunut erityisesti REST-rajapinnoista ja datan saavutettavuudesta ylipäätänsä. Jos aikaisemmin esimerkiksi hankalan web-lomakkeen takana ollut data tulee tarjolle REST-rajapintaan, dataa hyödyntävien sovellusten kehittäminen tulee helpommaksi datan tarjoajan lisäksi myös muille osapuolille.”
 
Aiemmin Aapo on toiminut ohjelmistokehittäjänä yksityisissä yrityksissä, julkisissa organisaatiossa (viimeksi Taideteollisen korkeakoulun Medialaboratoriossa) sekä omassa yrityksessä.
 
Matkansa Aapo kulkee pääsääntöisesti sähköfillarilla tai perinteisellä analogisella fillarilla matkan pituudesta ja sääolosuhteista riippuen. Fillareiden ja rajapintojen lisäksi hän on kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta, lasten kasvatuksesta, asioiden internetistä (Internet of Things) ja erilaisista pienistä ja isommista kulttuuriprojekteista.

Uusia rooleja: Saimme prosessipäällikön, tervetuloa takaisin Marja!

Marja Mattila aloitti huhtikuussa Forum Virium Helsingissä prosessipäällikkönä. Hänen tehtävänään on kehittää yrityksen prosesseja, työkaluja  ja toimintamalleja tiiviissä yhteistyössä yrityksen muiden työntekijöiden kanssa.  

”Työssäni minua motivoi erityisesti mahdollisuus parantaa asioiden nykytilaa ja helpottaa kollegojeni arkea. Haasteita uskon kohtaavani jossain määrin uusien prosessien jalkauttamisessa ja ylläpidossa. Ihmisluonto tapaa preferoida jo opittuja ja olemassa olevia tapoja toimia, ja uusien asioiden käyttöönotto edellyttää ensi alkuun aina hieman suurempaa panostusta”, Marja toteaa. 
 
Marja on työskennellyt Forum Virium Helsingissä aiemmin EU-koordinaattorina Euroopan komission rahoittamassa CitySDK-hankkeessa. Hän vastasi hankkeen hallinnollisesta etenemisestä eri rintamilla koko kansainvälisen partnerikonsortion osalta. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta ja työskennellyt mm. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa.
 
Vapaa-ajalla Marjan pitää kiireisenä pieni poika ja äitiysloman aikana aloitettu crossfit. Marjan sydäntä lähellä ovat myös hevoset, golf ja kieliopinnot – espanja ja Java.
 

Lue myös