Uimaveden lämpötila nyt katsottavissa netistä Helsingissä – katso lämpötila kahdeksalta suositulta rannalta

Artikkelikuva: Uimaveden lämpötila nyt katsottavissa netistä Helsingissä – katso lämpötila kahdeksalta suositulta rannalta

Nyt voit tarkistaa netistä uimaveden tarkan lämpötilan kahdeksalta suositulta rannalta Helsingissä. Uimarantasensorit tuottavat tiedon nettiin vuoden ympäri puolen tunnin tarkkuudella.

Tyypillinen tilanne kesä- ja talviuimareille on, että uimaveden lämpötilasta ei ole ollut tarjolla tarkkaa tietoa, vaan veden lämpö pitää todeta paikan päällä. Nyt uimaveden lämpötilasta on tarjolla tietoa kahdeksalta uimarannalta Helsingissä. Mukana ovat Hietaniemi, Rastila, Vasikkasaari, Pikkukoski, Sompasauna, Pihlajasaari, Vartiosaari (Reposalmi) ja Marjaniemi. Veden lämpötila on katsottavissa sivustolta uiras.fvh.io.

Kyseessä on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsingin ja Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan kokeilu, jossa tavoitteena on testata, miten edulliset IoT-sensorit suoriutuvat uimaveden lämpötilan mittauksesta paitsi kesä- myös talvikaudella.

“Uimaveden lämpötilatietoa voivat hyödyntää niin kesä- kuin talviuimaritkin. Aloitimme keväällä testauksen Rastilan ja Pikkukosken uimarannoilta, ja nyt tietoa on tarjolla jo kahdeksalta rannalta. Sensorit osoittautuivat toimivan hyvin myös kylmällä ilmalla alkukeväästä. Uiras 2.0 -sensoreiden tuottama tieto on tarkkuudeltaan +/-  0,5°C ja tieto päivittyy 30 minuutin välein. Uimarantasensorit ovat hyvä esimerkki siitä, millä tavalla älykkäitä sensoreita voidaan hyödyntää kaupunkilaisten käyttöön”, kertoo IoT-erityisasiantuntija Aapo Rista Forum Virium Helsingistä.

Lisää uimarantoja tulossa mukaan

Nykyisin tietoa uimaveden lämpötilasta Helsingissä on saatavilla uimakauden alettua kesäkuun puolivälistä elokuun loppuun. Silloin kaupungin uimavalvojat mittaavat lämpötilan käsin ja päivittävät tiedon kopin seinään sekä ulkoliikunta.fi -palveluun. Sensorien avulla voidaan tuottaa tarkempaa tietoa automaattisesti ja vuoden ympäri. Uimarantasensoreita on tulossa kesällä vielä lisää. Helsingin kaupunki on tuomassa uimaveden lämpötilan seurannan muutamalle uimarannalle Helsingissä lähiviikkojen aikana.

“Uimaveden tarkan lämpötilatiedon tuominen uimareiden käyttöön kesällä ja talvella on hyvä lisä palveluihimme. Haluamme kaupunkina edistää liikkumista monipuolisesti ja tehdä liikkumisen mukavaksi ja sujuvaksi. Samalla kehitämme Helsingistä maailman toimivinta kaupunkia myös uimaharrastajille”, kertoo Petri Tuominen Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalta.

Kuva: Aapo Rista.

Lisätietoja

Kuva

Aapo Rista

#API #rajapinnat #6Aika

puh. +358 40 674 0440
aapo.rista(at)forumvirium.fi

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös