Tunti lisää omaa aikaa päivään

Artikkelikuva: Tunti lisää omaa aikaa päivään

Aika on kaupunkilaisen tärkein resurssi. Fiksusta Kalasatamasta halutaan tehdä resurssiviisas kaupunginosa myös ajankäytön kannalta: yhdessä alueen asukkaiden ja toimijoiden kanssa kehitetty visiomme on tarjota tunti lisää omaa aikaa päivään.

Kaupunkielämässä kallisarvoista aikaa kuluu päivästä toiseen ruuhkassa jonottamiseen, ruokaostosten tekemiseen ja paikasta toiseen siirtymiseen. Älykkäät palvelut mahdollistavat paremman elämän- ja ajanhallinnan.

Tekemällä liikenteestä ja logistiikasta sujuvia, sekä takaamalla hyvät ja helposti saavutettavat lähipalvelut sekä entistä paremmat etätyömahdollisuudet voidaan säästää kaupunkilaisten aikaa käytettäväksi mieleisempään tekemiseen, olipa se sitten lähipuistossa loikoilua, lasten kanssa kokkailua, uuden opiskelua tai tanssitunneilla käymistä. Tarkoituksena on, että palvelut tulevat asiakkaan luokse, eikä toisin päin – näin matkustusaikaa säästyy päivittäin.

Ketterän ohjelmistokehityksen metodeita tuodaan osaksi kaupunkipalveluiden kehittämistä. Nopeammat kehityssprintit, jatkuva palautteen kerääminen käyttäjiltä ja avoimen koodin tehokas hyödyntäminen tuottavat nopeammin uusia palveluinnovaatioita, säästävät kehityskuluissa ja parantavat palveluiden laatua.

Avoin data mahdollistaa uudenlaisten ja aiempaa monipuolisempien kaupunkipalvelujen syntymisen niin yksittäisten kehittäjien kuin alan yritystenkin tuottamina tai yhteistyössä eri toimijoiden kesken.Helsingin seudusta on tullut muutamassa vuodessa edelläkävijä julkisen tiedon avaajana.

www.fiksukalasatama.fi

Lue myös