Logistiikkayritysten jakelutoimintaa Helsingissä helpotetaan hyödyntämällä uudenlaista tietoa rakennusten sisäänkäynneistä. Lokakuussa käynnistyi kokeilu, jonka toteuttaa mobiilikarttapalvelua tarjoava Tietorahti. 

Tietorahdin kokeilussa ammattikuljettajille tarjotaan tarkkaa tietoa Helsingin keskustan rakennusten sisäänkäynneistä ja porttikongeista, jonka Forum Virium Helsingin kaksikymmentä kesätyöntekijää keräsivät Helsingin keskustasta kesällä 2020. 

Tietorahdin kartassa on oma osionsa lähetti- ja jakeluyrityksille. Mobiililaitteissa toimivaan karttaan tuodaan rakennusten sisäänkäyntien sijainnit, kaupungin yleiset lastausruudut sekä lähijakeluun soveltuvat pysäköintikieltoalueet. 

Tietorahdin kartalta kuljettaja voi siirtyä Gatesolve-sovellukseen, joka kehitettiin Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeessa. Viimeisten metrien opaskartta näyttää sisäänkäynnit ja kertoo lyhimmän kävelyreitin pysähdyspaikalta suoraan valitulle sisäänkäynnille. Tavoitteena on tehdä viimeisten metrien logistiikasta sujuvampaa.

Ammattikuljettajat mukana kehittämässä

Kokeiluun osallistuu ammattikuljettajia, jotka antavat palautetta ja kehitysehdotuksia ratkaisun käyttökelpoisuudesta ja kehittämistarpeista. Tietoaineistoja täydennetään ja niiden laatua parannetaan osana kokeilua. 

Tietorahdin kokeilu on osa Jätkäsaari Mobility Lab -hanketta, jossa Forum Virium Helsinki koordinoi nopeiden kokeilujen ohjelmaa. Kesän 2020 kokeiluhaussa Länsisataman alueelle etsittiin asukkaiden ja yritysten tarpeisiin vastaavia uusia innovatiivisia ratkaisuja. Tietorahdin ratkaisu on yksi kolmesta toteutukseen valitusta nopeasta kokeilusta. 

Kokeilu on käynnissä maaliskuuhun 2021.

Tutustu myös Gatesolve-palveluun (toteuttajina Sproutverse ja Mistmap)

Kuljettaja, jos kokeilit Tietorahdin ratkaisua, voit vastata käyttäjäkyselyyn

Lisätietoja

Janne Rinne

Projektipäällikkö


#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Aapo Rista

Erityisasiantuntija, ohjelmistosuunnittelija


#API #rajapinnat #6Aika
puh. +358 40 674 0440 aapo.rista(at)forumvirium.fi

helsinki-logo
jätkäsaari mobility lab
citylogistiikka

Tilaa uutiskirje

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Olen lukenut Forum Virium Helsingin rekisteriselosteen ja hyväksyn että henkilötietojani käsitellään sen mukaisesti. Lyhyesti: noudatamme EU:n GDPR-asetusta ja käsittelemme henkilötietoja huolellisesti.