Telia ja Forum Virium Helsinki kehittävät Helsingin älyliikennettä 5G-verkostossa

Artikkelikuva: Telia ja Forum Virium Helsinki kehittävät Helsingin älyliikennettä 5G-verkostossa

Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö Forum Virium Helsinki liittyy Telian käynnistämään 5G Finland -verkostoon, jonka tavoitteena on luoda ja pilotoida 5G-maailmaan hyödyllisiä sovelluksia ja palveluita.

Forum Viriumin tavoite 5G-verkostossa on tehdä Helsingistä maailman toimivin älykaupunki yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

“Haluamme tehdä Telian ja muiden kumppaneiden kanssa Helsingistä maailmanluokan testialustan 5G-ratkaisuille ja pitää Suomen mobiiliteknologian kehityksen huipulla”, Forum Viriumin kehitysjohtaja Pekka Koponen sanoo.

”Forum Virium on tärkeä kumppani digitaloisoituvan kaupunkiympäristön rakentamisessa. Älyliikenteen ratkaisut ovat näkyvä osa 5G-maailman lupauksia, sillä 5G:llä on oma roolinsa tulevaisuuden liikennejärjestelmien tukena”, sanoo Telian Suomen 5G-ohjelman vetäjä Janne Koistinen.

Pekka Koposen mukaan Helsingissä älyliikenne, esineiden internet ja Helsingin digitalisoituvat koulut hyötyvät erityisen paljon 5G-verkosta. Itseohjautuvien autojen ja robottibussien etäohjaus vaatii viiveettömän verkkoyhteyden. Älykkäät autot myös keskustelevat ympäröivän katuinfrastruktuurin ja muiden autojen kanssa 5G:n avulla.

“Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että 5G-verkon avulla robottibussit tietävät minne mennä. Hyödynnämme verkkoa esimerkiksi Fabulos-projektissa, joka tuo robottibussit kaupunkilaisten käyttöön Kalasataman ja Vallilan väliselle alueelle”, Koponen sanoo.

5G Finland vie Suomen 5G-aikaan

5G Finland on edelläkävijöiden avoin verkosto, jonka tavoitteena on varmistaa Suomen menestys neljännen teollisen vallankumouksen käynnistyessä täydellä voimalla. 5G ja esineiden internet mullistavat yritysten tuotantoprosesseja, palveluita ja koko yhteiskunnan infrastruktuuria.

5G Finland -verkostoon kutsutaan teollisia toimijoita, julkishallintoa sekä startup- ja tutkimusyhteisöjä varmistamaan, että Suomi saa täyden hyödyn 5G:stä. Verkoston kumppaneita ovat muun muassa Nokia, Tekes, Tieto, Digitalist ja start-up-yhteisö Maria 01.

Lisätietoja: www.telia.fi/5GFinland

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa.

Kuva: Helsingin kaupunki

Lisätietoja

Kuva

Pekka Koponen

#älykäskaupunki #avoindata
#älyliikenne #API #IoT

puh. +358 40 501 7114
pekka.koponen(at)forumvirium.fi

Lue myös