Tekninen asiantuntija Kimmo Raivio haluaa luoda opastavia palveluja helpottamaan kaupunkilaisten arkea

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Kimmo Raivio haluaa luoda opastavia palveluja helpottamaan kaupunkilaisten arkea

Kimmo Raivio, kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Kimmo Raivio, Tekniikan tohtori Espoosta. Työskentelin ja opiskelin pitkään Teknillisessä korkeakoulussa. Siellä opetin ja tutkin tekoälyä ja koneoppimista. Osallistuin useisiin Tekes-rahoitteisiin soveltavan tutkimuksen hankkeisiin, joissa tutkittiin yhteistyökumppaneiden ongelmia heidän datojensa avulla. Tutkin mm. mobiiliverkkojen tukiasemia ja nostureiden toimintaa. Akateemisen urani jälkeen olen työskennellyt tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä mm. Konecranesilla ja Huaweilla.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Tulen työskentelemään data-analyysin asiantuntijana IoT-tiimissä ja näin alkuun olen mukana Quasimodo -hankkeessa analysoimassa ilman pienhiukkaspitoisuuksia.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan innolla, että pääsen mukaan osallistumaan ja kehittämään uusia innovatiivisia dataan perustuvia palveluja. Keskeistä on osata yhdistää erilaisia datalähteitä siten, että saadaan luotua uutta hyödynnettävää tietoa.”

Mikä sinua innostaa?

“Minua innostaa uudet tavat hyödyntää dataa palveluja kehitettäessä. On hienoa työskennellä innovatiivisessa ympäristössä, olla mukana kehittämässä uusia palveluja ja oppia samalla jotain aivan uutta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vapaa-ajalla harrastan monenlaista liikuntaa kuten hiihtoa, laskettelua, pyöräilyä ja lenkkeilyä. Liikuntaharrastukset pitää kuitenkin sovittaa yhteen perheeni toiveiden kanssa, joten ihan niin paljon en ehdi liikkua kuin haluaisin. Lisäksi aikaa menee omakotitalon kunnossapitoon ja kesäisin mökkeilyyn.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan olla mukana luomassa uusia palveluja, jotka niin opastavat kuin neuvovat asukkaita. Palvelut helpottavat asukkaiden arkea ja auttavat heitä viihtymään paremmin kaupungissamme. Haluan siis olla mukana kehittämässä uusia innovatiivisia ja älykkäitä kaupunkiratkaisuja.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon data-analyysiosaamista, joka kattaa niin perinteisemmän tilastollisen analyysin kuin tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuvat ratkaisut. Kykenen tekemään datoista analyyseja ja kertomaan yhteistyökumppaneillemme nykyistä enemmän avoimista, tarjolla olevista datoista.”

Toivotamme Kimmon lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin! 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoja

Kuva

Kimmo Raivio

Puh. +358 50 305 8427
kimmo.raivio(at)forumvirium.fi

Lue myös