Ravintoloiden Ilmastoannos-kampanjan aloitustapahtuma
Aika: Perjantai 1.10. klo 9.00-10.30
Paikka: Online webinaari. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.
Kiinnostaako annosten hiilijalanjälki? Haluatko selvittää millainen annos on ilmaston kannalta kestävä? Mietitkö, miten viestiä ilmastoystävällisistä annoksista asiakkaille?
Suomen kansallisena tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii toimenpiteitä myös päivittäisessä kulutuksessa sekä parempia valintoja kuluttajilta. Ravintolat ja ruoka-alan ammattilaiset voivat olla keskeisessä roolissa edesauttamaan kuluttajien kestävämpiä valintoja arjessa.
Mission Zero Foodprint -hankkeen Ilmastoannos-kampanjassa ravintolat pääsevät kokeilemaan hankkeessa konseptoitua Ilmastoannos-merkkiä. Ilmastoannos-merkki auttaa auttaa ravintolan asiakasta tunnistamaan ruokalistalta annokset, jotka ovat keskimääräistä parempia ilmastolle.
Ilmoittaudu mukaan kampanjan aloitustapahtumaan niin kuulet, miten voit liittyä kampanjaan ja samalla selvittää annosten hiilijalanjäljen!
Ohjelma 9.00- 10.30
Tervetuloa!
Mikä Ilmastoannos?
Kaisa Spilling, Forum Virium Helsinki
Outi Ugas, Positive Impact
Olemme mukana Ilmastoannos -kampanjassa
Kommentit ravintolakumppaneilta
Työkaluja ilmastoannoksen laskentaan ja viestintään
- OpenCO2.net-pohjainen Aterian Ilmastolaskuri
Sari Siitonen, Clonet Oy - Jamixin kanssa mukaan Ilmastoannoskampanjaan
Matleena Autio, Jamix - Inspiraatiota Ilmastoannoksiin
Hanna Pasanen, Unilever Food Solutions - Ilmastoannokset Lounastajan listoille
Kristofer Korhonen, Lounastaja
Miten mukaan Ilmastoannos-kampanjaan?
Annamaria Rossi, Forum Virium Helsinki
Ilmoittautuminen on suljettu
Kuva: Aleksi Poutanen, Helsinki Marketing
Mission Zero Foodprint -hanke (2019-2021) saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto.
Mission Zero Foodprint -hanke kokoaa ravintola- ja ruokapalvelualan yrityksiä, kehittäjiä ja sidosryhmiä yhteiskehittämään ravintoloiden toimintaprosesseja kohti hiilineutraaliutta. Hankkeessa kokeillaan ja kehitetään digitaalisia työkaluja sekä pilotoidaan uusia toimintamalleja yhdessä Uudenmaan ravintoloiden kanssa. Projektin rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto.
Kuva: Jussi Helsten, Helsinki Marketing
Lisätietoja