Mindtrek: Älykäs kaupunki -tapahtumat Tampere

Artikkelikuva: Mindtrek: Älykäs kaupunki -tapahtumat Tampere

[vc_custom_heading]

Kohti älykkäämpia ja avoimempia kaupunkeja


Paikka: Tampere
Päivämäärä: 17.-19.10.2016
Aika: Koko päivä


Tampereella järjestetään 17.-19.10.2016 lukuisia älykkään kaupungin tapahtumia osana kansainvälistä Mindtrek-teknologiakonferenssia. Aiheina ovat muun muassa avoin lähdekoodi, avoin data, bisnes, älykäs kaupunki, robotiikka, tulevaisuuden terveydenhuolto, digitalisaatio, esineiden internet, avoin data, avoimet innovaatioalustat, co-creation ja avoin osallisuus.

Mindtrek on kansainvälinen, vuosittain järjestettävä avoimuuden konferenssi. Se järjestetään Tampereella 17.-19.10.2016, nyt jo 20:ttä kertaa. Puhujina ovat mm. maailman ensimmäinen kyborgiartisti Neil Harbisson, kaupunkistrategisti ja filosofian tohtori Boyd Cohen sekä tietoturva-asiantuntija ja kolumnisti Petteri Järvinen.

Maanantaina 17.10. klo 16.00–17.00 ”Data-driven business: how do companies do it?” -sessio esittelee kiinnostavia esimerkkejä suomalaisista yrityksistä, jotka liiketoiminnan ytimessä on datan (avoimen datan, big datan) hyödyntäminen. Lisäksi 6Aika Avoin data ja rajapinnat -kärkihanke ja organisaatiot kuten TIEKE ja COSS kertovat, miten yrityksiä autetaan hyödyntämään dataa liiketoiminnassa.

Tutustu Mindtrekin ohjelmaan täällä.

Mindtrekin rinnalla järjestetään mielenkiintoinen Smart City -tapahtuma, jonka teemoina ovat mm. kiertotalous, avoin osallisuus, avoimet innovaatioalustat, kaupunkisuunnittelu sekä avoin data.

Smart City -tapahtuman tuottavat Tampereen kaupunki ja 6Aika-kaupungit yhteistyössä COSS ry:n kanssa.

Suomen kuutoskaupungit ja 6Aika-hankkeet ovat mukana mm. seuraavissa sessioissa:

Tutustu ohjelmaan täällä.

Smart City -tapahtuma ja Mindtrek tuovat yhteen niin julkisen sektorin ja tekniikan alan edustajia, kuin kaupunkikehittäjiä, liiketoiminnan innovaattoreita, tutkijoita, opiskelijoita sekä muita aktiivisia kansalaisia.

Smart City -tapahtuman lisäksi Mindtrekin yhteydessä järjestetään Open Source World, IoT Event, ImmersionAcademic Mindtrek sekä EUROCITIES.

Lue myös