



Uudenlainen, Uudenmaan lähiruokatuottajia voimistava, kiertävä kioski avasi pääsiäisenä Tukkutorille Kalasatamaan. Virallisia avajaisia juhlitaan 25.4. Tervetuloa paikalle tutustumaan kioskiin ja maistelemaan tuotteita!
Lähiruokakioski on uudenlainen toimija ruokamarkkinoilla. Paikallaan pysyvän myymälän ja liikkuvan ruokarekan välimuoto, Uudenmaan ruoan kauppa-auto 2.0, kokoaa useiden lähiruokatuottajien tuotteet yhteen osoitteeseen. Sen sijainti vaihtuu muutaman viikon välein. Kiertoalueena on Uusimaa. Myytävät tuotteet tulevat nekin Uudeltamaalta.
Kioski avasi ovensa Kalasataman Tukkutorilla pääsiäiseksi. Ruokaa saa ostettua ennakkotilauksilla Uudenmaan ruoan kautta, ja osaa tuotteista saa lyhyelläkin varoajalla, jopa heti. Myynnissä on paikallisia sesonkituotteita useilta tiloilta ja pientuottajilta. Valikoimaan kuuluvat muun muassa Ahlbergin puutarhan versot ja yrtit, kalastaja Ben Henrikssonin kalatuotteet, Malmgårdin luomujauhot sekä luomujuureksia Majvikin biodynaamiselta tilalta.
Virallisissa avajaisissa perjantaina 25.4. Klo 15–17 paikalla on ihmisiä Uudenmaan ruoalta kertomassa kioskista ja lisäksi maistatusta eri tuotteista. Tule pistäytymään!
Kioskikokeilun toteuttaa Uudenmaan ruoka. Konsepti on kehitetty yhdessä paikallisten tilojen ja tuottajien kanssa. Se tukee entistä reilumpaa ja paikallisempaa ruokakulttuuria.
Lokakuuhun asti pilotti on osa Euroopan unionin rahoittamaa Urban&Local-hanketta, josta mukana kokeilussa ovat Forum Virium Helsinki, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Vantaan kaupunki. Hankkeen tiimoilta Helsingissä on aiemmin toteutettu muun muassa vaihtuvan tarjonnan myyntipiste Hakaniemen kauppahalliin sekä uudenlaisia toritapahtumia.
