Kokeiluja kortteleissa – Oppeja kestävistä naapurustoista 9.6.

Artikkelikuva: Kokeiluja kortteleissa – Oppeja kestävistä naapurustoista 9.6.

Aika: Perjantai 9.6.2023 klo 9–11

Paikka: Think Lounge, Tiedekulma 2. kerros

Naapureiden välinen yhteisöllisyys ja jakaminen innostavat. Siksi kokeilimme tänä keväänä neljää erilaista palvelua, jotka kannustavat naapurustojen asukkaita avunantoon ja jakamiseen.

Kokeiluja kortteleissa – oppeja kestävistä naapurustoista -tilaisuudessa esittelemme kokeilut ja pohdimme yhdessä, miten ratkaisuja voisi kehittää ja jalkauttaa laajemmin kaupunkien asuinalueille ja naapurustoihin. Tervetuloa mukaan!

Tilaisuudessa kuullaan neljästä eri naapurustokokeilusta:

  • Miten Superhood-naapurustosovellus palvelee asuinalueita ja paikallisia palveluita.
  • Auttamisen alusta taloyhtiöille: CommuApp ja 2Loops tarkastelivat kokeilussa, millaista apua taloyhtiön sisällä kaivataan ja tarjotaan. 
  • Metripe Oy:n Lobbybox-palvelu tuo arjen palvelut lähelle ja mahdollistaa ruokaostosten ja muiden lähetysten vastaanottamista kotitaloon ilman läsnäoloa.
  • Yhteiskäyttöiset kuormapyörät ja niiden säilytys korttelissa: kokemuksia Lauttasaaresta.

Alkuun on tarjolla aamiaista!

Circular Green Blocks – kestävät kaupunkikorttelit kiertotalouden liiketoiminnan ajureina -hanke (9/2021–9/2023) edistää kierto- ja jakamistaloutta asuinkortteleissa yhdessä taloyhtiöiden, yritysten ja kaupungin kanssa. Hanketta toteuttavat HSY, Forum Virium Helsinki, Aalto-yliopisto ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Kuva: Maija Astikainen

Lisätietoa

Lue myös