Jaetut peli- ja treenikyydit 6.11.

Artikkelikuva: Jaetut peli- ja treenikyydit 6.11.

Perille asti: Jaetut peli- ja treenikyydit

Aika: 6.11.2019 klo 17-19, kahvitarjoilu klo 16.30
Paikka: Clarion Hotel Helsinki, Tyynenmerenkatu 2, 00220 Helsinki
Ilmoittaudu

Harrastukset ovat tärkeä osa monen lapsiperheen arkea. Harrastuskyytien järjestämiseen kaivataan uusia malleja, jotka säästävät perheiden aikaa, helpottavat arkea ja vähentävät liikenteen päästöjä.

Pallo-Pojat Juniorit (PPJ) kokeilee Jätkäsaaressa tänä syksynä uudenlaista mallia peli- ja harrastuskyytien toteuttamiselle. Kokeilussa kehitetään kimppakyytejä jalkapalloa harrastaville lapsille ja nuorille. Sen sijaan, että pelaajat kuljettaisiin yksityisautoilla peleihin ja treeneihin, kokeiluissa harrastuksiin pääsee yhteiskuljetuksella suoraan koululta. Perheille jää iltaisin yhteistä aikaa, kun lapset voivat aloittaa harrastuksen jo iltapäivällä koulun jälkeen. Lapset saavat myös mielekästä tekemistä iltapäiviin.

Kokeilun tavoitteena on kehittää toimintamalli, joka voidaan siirtää myös muihin seuroihin ja lajeihin. Kokeilu on osa 6Aika-rahoitteista Perille asti -hanketta.

Tapahtuman tavoitteena on PPJ:n kokeilun kokemusten levittäminen ja verkottuminen. Työpajassa pohditaan, mitä jaettujen harraste- ja pelikyytien toteuttaminen vaatii eri toimijoilta. Työpajassa ideoidaan, miten eri tahot voisivat kehittää yhdessä harrastekyytejä ja näin jakaa pohditaan mitä tämä vaatisi mm. kaupungeilta, kouluilta ja seuroilta. Tavoitteena on suunnitella skenaarioita joita osallistujatahot voivat lähteä halutessaan kehittämään yhdessä eteenpäin.

Työpaja on suunnattu urheiluseuroille, kuljetusopalvelujen tarjoajille, sovellus- ja palvelukehittäjille ja kaupungin asiantuntijoille, lasten iltapäiväkerho- ja harrastustoimijoille sekä muille kiinnostuneille tahoille. Kokeilun pohjalta tuotetaan opas jaettujen peli- ja harrastekyytien toteuttamiseksi.

 

 

 

 

 

 

Kuva: Jussi Eskola

Lisätietoa:

Kuva

Heli Ponto

puh. +358 40 501 5357
heli.ponto(at)forumvirium.fi

Tilaa Forum Virium Helsingin uutiskirje!

Älyratkaisuja kaupungeille, pilotteja yrityksille ja yhteistyömahdollisuuksia tutkimuslaitoksille – kerromme sinulle ensimmäisenä!


Lue myös