Sokoksen kulmaan näyttävä mediaseinä

Artikkelikuva: Sokoksen kulmaan näyttävä mediaseinä

Sokoksen kulmaan näyttävä mediaseinä

Suomen pitkä kaamoskausi tarjoaa valaistusolosuhteiltaan oivan mahdollisuuden esittää näyttävää liikkuvaa kuvaa kaupunkimme katujen elävöittämiseksi. Silti pohjoista kansaamme ei tähän asti ole hemmoteltu kovinkaan suurella visuaalisella ilottelulla. Helsingin Sokoksen pyöreä kulma tarjoaa tähän muutoksen.

HOK-Elanto ja Forum Virium Helsinki ovat yhteistyössä toteuttaneet Helsingin ydinkeskustaan mittavan medianäyttökokonaisuuden. Näytöt sijaitsevat Sokoksen tavaratalon pyöreässä kulmassa ja ne tarjoavat kaupunkilaisille elämyksiä, tietoa sekä vuorovaikutteisen rajapinnan tavaratalon tarjontaan.

Uusi medianäyttökokonaisuus kommunikoi katsojan kanssa kahdella tasolla. Katutason jalankulkijaa puhuttelee 4 metriä leveä ja yli 2 metriä korkea näyttöpinta, jossa Full HD -tasoisella resoluutiolla piirtyy hyvinkin yksityiskohtaisia tarinoita. Kerrosta ylempänä levittäytyy 8 metriä leveä pinta, joka näkyy aina eduskuntatalolle asti ja jossa visuaalisuus maalataan hieman isommalla pensselillä. Näyttöseinä tarjoaa esityspaikan monenlaisille videoteoksille, mutta kertoo luonnollisesti myös, mitä talon sisällä tapahtuu.

Ensimmäisenä tälle paikalle räätälöitynä tuotantona esitellään piirrosanimaationa toteutettu joulukalenteri, jonka on tehnyt Anima Boutique. Se avautuu 1. joulukuuta, jonka jälkeen talviseen maisemaan ilmestyy joka päivä uusi piirroshahmo. Sitä enne tunnelmaan virittäydytään seuraamalla dokumentointia tavaratalon perinteisempien jouluikkunoiden rakentamisesta. Lisäksi esillä on kooste eri vuosikymmenten näkemyksestä tavaratalon teemasta ”Tule joulu kultainen”.

Joulukauden päätyttyä esiin nousevat kotimaiset videotaiteilijat. Luvassa on niin valmiita produktioita, kuin tilaustöitä ja kilpailujakin. Loistavalla paikalla tullaan myös näkemään kaupallista sisältöä, mutta esitettävä aineisto valitaan visuaalisen toteutuksen perusteella. Lisäksi vuoden 2012 aikana pidetään vahvasti esillä design-teemaa.

Lisätietoja:
HOK-Elanto
Tiedotuspäällikkö Ralf Nyberg, p. 010 76 60590, ralf.nyberg(at)sok.fi
Projektipäällikkö Tuija Myllymäki, p. 010 76 60561, tuija.myllymaki(at)sok.fi

Forum Virium
Projektijohtaja Mika Malin, p. 0400 603 229, mika.malin(at)forumvirium.fi

HOK-Elanto
HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli puoli miljoonaa asiakasomistajaa.  Vuosittainen liikevaihto on noin 1,7 mrd. euroa ja yritys työllistää yli 6000 henkilöä.  HOK-Elanto kohtaa  pääkaupunkiseudulla kaupoissaan ja ravintoloissaan päivittään 250 000 asiakasta. www.hok-elanto.fi

Forum Virium Helsinki
Forum Virium Helsinki kehittää uusia digitaalisia palveluja yhdessä yritysten, Helsingin kaupungin ja muiden julkisten toimijoiden kanssa. Helsingin kaupungin asukkaat osallistuvat palvelujen kehittämiseen ja testaamiseen. Tavoitteena on synnyttää parempia palveluita ja kasvavaa liiketoimintaa vahvan osaamisen perustalle sekä avata yhteyksiä kansainvälisille markkinoille. www.forumvirium.fi

Lue myös