Kasvava älykaupunki tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia

Artikkelikuva: Kasvava älykaupunki tarjoaa yrityksille mahdollisuuksia

Kasvua hakevalle pk-yritykselle on nyt tarjolla tilaisuus huippusparraukseen sekä yhteistyöhön kovan luokan yrityskumppaneiden kanssa. Haemme nyt kasvusta innostuneita yrityksiä tulevaisuuden kaupunkipalvelujen pariin 19.2. asti auki olevalla haulla.

Forum Viriumin hankkeissa kokeillaan jatkuvasti uusia tapoja osallistaa alkavia ja kasvavia yrityksiä mukaan kehittämään älykästä kaupunkia. Fiksun Kalasataman Nopeat Kokeilut osoittautuivat suosituiksi ja konsepti laajeni nopeasti muihinkin hankkeisiin. Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Stara puolestaan on jo useana vuonna osallistunut haasteillaan Euroopan johtavaan hackathon-tapahtumaan, Junctioniin. Vuonna 2017 koko Junctionin voitti Team Glados toteuttamalla Staran haastetta liikennemerkkien tunnistamisesta videokuvasta. Olipa kyse sitten nopeista kokeiluista tai hackathoneista, olennaista on löytää piloteille myös jatkoa ja pysyvämpää käyttöä.

Tänä vuonna Forum Virium Helsingin IoT-ohjelma osallistuu mySMARTLife-hankkeen kautta ensimmäistä kertaa Suomen suurimpaan kasvuyritysten sparraustapahtumaan, KasvuOpeniin. Olemme mukana Smart City -kasvupolulla yhdessä Schneider Electricin, YIT:n, VTT:n ja Ramboll Finlandin kanssa. Tämä kasvupolku on suunnattu yrityksille, joilla on ratkaisuja rakennetun ympäristön moninaisiin tarpeisiin. Ratkaisut voivat liittyä paitsi asumiseen ja rakentamiseen, myös muuhun kaupunkiympäristöön kuten logistiikkaan, liikenteeseen, kulttuuriin tai vapaa-aikaan. Älykkääseen kaupunkiin luonnollisesti kuuluvat digitaaliset palvelut, mutta yhteisöllisyyttä ja asukastakaan ei haluta unohtaa.

Kasvupolku -ohjelma on hakeville yrityksille maksuton. Haku tapahtuu käytännössä lomakkeella, jolla voi ilmoittautua yhteen tai useampaan kasvupolkuun. Haku on sinänsä vapaamuotoinen, mutta valintakriteereissä on kiinnitetty huomiota yrityksen kasvusuunnitelmaan. Digitaaliset palvelut on yleensä helposti monistettavissa ja palvelun kokeilu juuri Helsingissä avaa hyvin ovia niin rahoittajille kuin kansainvälisille markkinoillekin.

Smart City -kasvupolun haku on parhaillaan auki 19.2.2019 saakka. Itse ohjelma keväällä painottuu kahteen kiitoratapäivään, 27.3. ja 25.4. Näissä tilaisuuksissa eri alojen asiantuntijat kommentoivat yritysten esittämiä kasvutavoitteita ja sparraavat niiden kehittämisessä. Nämä tapaamiset ovat luottamuksellisia. Kasvupolun tuomaristo valitsee lopuksi kaksi voittajaa, jotka kisaavat koko ohjelman voitosta lokakuussa Jyväskylässä järjestettävässä kansallisessa tapahtumassa.

Lisätietoa ohjelmasta ja muista kasvupoluista saa järjestäjän sivuilta.

Kuva: Helsinki marketing

Forum Virium Helsingin IoT-ohjelma edistää kaupungin ja yritysten valmiuksia hyödyntää esineiden internetiä ja dataa mm. datankeruukokeilujen, standardoinnin, alustakehityksen, verkkotarjooman, Vekotinverstaan työpajojen ja kokeilurahoituksen keinoin. Seuraa työtämme: https://forumvirium.fi/tag/iot/

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyksikkö, joka tekee Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhdessä yritysten, tiedeyhteisön ja kaupunkilaisten kanssa. www.forumvirium.fi

Lisätietoja

Kuva

Timo Ruohomäki

#IoT #data
puh. +358 40 661 5500
timo.ruohomaki(at)forumvirium.fi

Lue myös