SlushHacks ja Ultrahack 2015: Uusia ratkaisuja tosielämän haasteisiin

Artikkelikuva: SlushHacks ja Ultrahack 2015: Uusia ratkaisuja tosielämän haasteisiin

Ennennäkemätön joukko koodareita kehittää ratkaisuja yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin maailmanluokan SlushHacks- ja Ultrahack 2015 -ohjelmointitapahtumassa Helsingissä 6.-8.11.2015.

Hackathon-tapahtuman tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa ja tuoda näkyvyyttä suomalaiselle ohjelmointiosaamiselle.

Ultrahackissa luodut ratkaisut esitellään SlushHacks-tapahtumassa varsinaista SLUSHia edeltävänä viikonloppuna.

Varsinaista hackathonia edeltää virtuaalinen ennakkokilpailuvaihe. Sen tarkoituksena on varmistaa Ultrahack-viikonloppuun osallistuvien töiden korkea taso ja tosiasiallinen hyödynnettävyys yritystoiminnassa. Tapahtumaan osallistuu opiskelijoita ja yritystiimejä omissa sarjoissaan.

 

Älykkään kaupungin ratkaisut tähtäimessä

Kilpailussa ratkaistavien haasteiden teemat liittyvät muun muassa uuden lastensairaalaan toimintoihin, älykkäisiin kaupunkiympäristöihin, liikenteen palvelullistamiseen, esineiden internetiin, seuraavan sukupolven verkkokauppaan ja hyväntekeväisyyteen.

Helsingin kaupunki, Euroopan yksi johtavista avoimista kaupungeista, toimii SlushHacksin pääyhteistyökumppanina. Helsingin kaupunki vetää yhdessä Open Knowledge Finlandin kanssa kilpailun Smart City & Civic Tech -trackiä, johon kaupunki tulee tarjoamaan kisahaasteita kehittäjäyhteisön ratkottavaksi.

– Uskomme innovaatioiden syntyvän kaupunkiyhteisöstä ja panostamme paljon kehittäjäyhteistyöhön. SlushHacks-yhteistyö tukee hienosti muun muassa Helsinki Loves Developers-toimintaa, kaupungin avoimien datasettien hyödyntämistä ja Helsinki Region Infosharen tavoitteita. Toivomme yhteistyön kautta syntyvän huikeita uusia älykkään kaupungin ratkaisuja, jotka monistuvat ja synnyttävät uutta liiketoimintaa, toteaa Helsingin kaupungin tietotekniikka- ja viestintäjohtaja Jaakko Salavuo.  

Lisää aiheesta:
Ultrahack 2015 Helsingissä
Slush Hacks
HRI-palvelu
Open Knowledge Finland 
Helsinki Loves Developers

Lue myös Ultrahackin tiedote.

Kuvat: Sami Välikangas / Slush

Lue myös