Rakentamistalouden diplomi-insinööri Assi Rautanen projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Artikkelikuva: Rakentamistalouden diplomi-insinööri Assi Rautanen projektipäälliköksi Forum Viriumiin


Projektipäällikö Assi Rautanen aloitti Citylogistiikan uudet ratkaisut -projektissa Forum Viriumin älyliikenne-tiimissä.
 

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

Olen Assi Rautanen ja tulen Helsingin Jätkäsaaresta. Alunperin olen kotoisin Nokialta ja koulutukseltani rakentamistalouden diplomi-insinööri Aalto-Yliopistosta. Olen rakentanut ja rakennuttanut kaupunkia ja infraa asukkaille erilaisissa rooleissa, ja saanut olla mukana rakentamassa muun muassa HOAS-opiskelija-asuntoja Jätkäsaareen. Lisäksi olen ollut mukana kehittämässä Valtion rataverkkoa, erityisesti Helsingin ratapihaa, joka on koko Suomen junaliikenteen polttopiste.

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

Olen projektipäällikkö Citylogistiikan uudet ratkaisut -hankkeessa. Verkkokaupan kasvu ja kaupungistuminen ovat nostaneet aiheen erityisen kiinnostavaksi ja ajankohtaiseksi. Odotan innolla, että saan kantaa korteni kekoon tässä valtavassa mahdollisuuksien kentässä, yhteistyössä lukuisten toimijoiden kanssa. Olen ylpeä voidessani tehdä tätä juuri Helsingissä, sillä kaupunkimme on ihanteellinen alusta älykkäille kuljetuskokeiluille. Ratkaistaan yhdessä viimeinen kilometri!

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

Odotan innolla, että pääsen osallistumaan uusien ja innovatiivisten last mile -ratkaisujen etsimiseen, kokeilemiseen ja löytämiseen. Odotan näkeväni paljon innokkaita ja innovatiivisia yrityksiä, start-uppeja ja opiskelijoita ratkomassa viimeisen kilometrin haasteita yhdessä. Olen innoissani, että saan osaltani rakentaa Helsingistä maailman parasta kaupunkialustaa älykkäiden kaupunkiratkaisuiden kehittämiselle.

Mikä sinua innostaa?

Minua innostaa uuden oppiminen ja uusiin asioihin ja ihmisiin tutustuminen. On hienoa tavata ihmisiä, joilta voin oppia jotain aivan uutta. Tässä työssä saan olla keskellä todella monipuolista osaajajoukkoa. Vapaa-ajalla minua innostaa upeat ihmiset, joiden kanssa saan aikaani viettää.

Mitä teet kun et ole töissä?

Teen kaikkea hauskaa minulle rakkaiden ihmisten kanssa. Kulutan paljon kantakaupunkia kävellen sitä ristiin rastiin poiketen välillä kahvilaan, galleriaan tai pikkuputiikkiin. Kesäisin nautin kauniista saaristostamme. Odotan jännityksellä, pääsenkö tänä talvena ratikalla tai metrolla hiihtoladun varteen.

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

Haluan kehittää kaupunkiamme niin, että se on jatkossakin upea paikka asua ja olla. Haluan kehittää ratkaisuja, jotka tarjoavat yhä enemmän kaupunkitilaa kaupunkilaisille ja rakentavat kaupungista yhä viihtyisämpää paikkaa viettää aikaa. Samalla haluan kehittää Helsingistä kunnianhimoista älykkäiden kaupunkiratkaisuiden toteutusalustaa, joka kutsuu upeat kansainväliset toimijat kaupunkiimme.

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

Tuon mukaan uutta rakentavaa näkökulmaa. Rakennettu kaupunkiympäristö tarjoaa upeat puitteet kaikelle kehittämiselle, ja tarjoan tuon ympäristön ymmärrystä. Lisäksi tuon mukaan lisää iloisuutta ja avointa mieltä.

Toivotamme Assin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

Lisätietoja

Kuva

Assi Rautanen

puh. +358 50 411 9435
assi.rautanen(at)forumvirium.fi

Lue myös