Projektisuunnittelija Veli Airikkala aloitti syksyllä Forum Viriumin IoT-tiimissä

Artikkelikuva: Projektisuunnittelija Veli Airikkala aloitti syksyllä Forum Viriumin IoT-tiimissä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Veli Airikkala ja opiskelutaustaltani olen yhteiskuntapolitiikkaan ja EU-hallintoon erikoistunut valtiotieteilijä. Taloustiede on kiinnostanut minua koko aikuisikäni ja olen parhaani mukaan täydentänyt tietoani aiheesta, niin yliopiston puitteissa kuin sen ulkopuolellakin.

Työtaustani on kirjava. Viimeiset vuodet olen ollut töissä rahoitusallala riskianalyysien ja kulutusluottojen parissa, tehnyt mediakonsulttiyritykselle selvityksiä datatalouden tulevaisuudesta ja toiminut freelancer-toimittajana.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Olen näin alkuun sijoitettu SynchroniCity ja bIoTope -hankkeisiin IoT-tiimissä. SynchroniCityn osalta Open Call -hakemusten käsittelyvaiheessa riitti tekemistä koko syksylle. bIoTopen osalta minulla on rooli muutamassa työpaketissa, pitkälti työpakettien etenemisen monitoroinnin ja dokumentaation osalta.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Odotan pääseväni seuraamaan aitopaikalta uusien teknologioiden käyttöönottoa ja vaikuttamaan niiden muotoon kaupunkikuvassa ja -elämässä.”

Mikä sinua innostaa?

”Teknologian ja ihmisen välinen yhteys on kiinnostanut minua pitkään. Älykaupunki on tulevaisuuden kaupunki ja mahdollisuus tehdä tulevaisuutta määrittävää työtä inspiroi minua.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Kuntoilen niin vähän kuin on tarpeen, luen tai katson kerralla hyviä sarjoja alusta loppuun silmät ristissä. Musiikki ja keikat ovat ehkä kaikista lähimpänä sydäntäni.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Helsingin kaupungin periaatepäätös sitoutua avoimen datan periaatteisiin on sekä moraalisesti että loogisesti kestävä päätös. Forum Virium on ollut tärkeässä roolissa kaupungin datalähteiden ja rajapintojen avaamisessa. On siltäkin osin kiva olla osa tätä porukkaa. Ideaali on, että älykaupungit kehittyvät avoimesti ja osallistavasti, lähtien mahdollisuuksien mukaan kysyntävetoisesti kaupunkilaisten tarpeista.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Voin kertoa kahvihuoneessa hyvinvointivaltion kehityksen historiasta ja nykytilasta sekä lainata 1700-luvun ranskalaisia sosiologeja. Siltä varalta, että nämä taidot eivät tule jokapäiväiseen tarpeeseen, voin kertoa palvelumuotoilun periaatteista ja tuon esimerkiksi datatalouteen liittyvien visioiden sekä ongelmien ratkaisuun moderneja ja kestäviä välineitä.”

Toivotamme Velin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!


Lisätietoa

Kuva

Veli Airikkala

#urbanecoisland #urbanage
puh. +358 50 522 9985
veli.airikkala(at)forumvirium.fi

Lue myös