Projektisuunnittelija Noora Reittu töihin Urban Eco Island- ja UIA HOPE -hankkeisiin

Artikkelikuva: Projektisuunnittelija Noora Reittu töihin Urban Eco Island- ja UIA HOPE -hankkeisiin

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Noora Reittu ja koulutukseltani maantieteilijä. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa kaupunkisuunnittelun, strategisen maankäytön suunnittelun, vaikutusten arviointien, paikkatietoaineistojen sekä matkailun kehittämisen ja tutkimuksen parissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Tulin Urban Eco Islands -hankkeeseen projektisuunnittelijaksi. Urban Eco Islands -hankkeessa nostetaan Helsingin Vasikkasaari ja Tallinnan Aegnan saari uudenlaisiksi älykkäiksi luontomatkailukohteiksi. Forum Viriumin osana on selvittää, miten elämyksellistä ja kestävää matkailua voidaan edistää uusilla ja innovatiivisilla digitaalisilla ratkaisuilla. Aloitin juuri myös UIA HOPE -hankkeessa, jossa kehitetään kaupunkilaisten käyttöön täsmätietoa ilmanlaadusta.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Urban Eco Islands -hanke on tässä vaiheessa jo hyvässä vauhdissa. Viime kesänä saarilla on ehditty jo testata erilaisia IoT-sensoreita, laitteita ja niiden sopivuutta. Tulevana kesänä kokeilut jatkuvat. Tärkeänä fokuksena hankkeessa on seurata ja ohjata virkistyskäyttöä luontoarvojen säilymiseksi.”

Mikä sinua innostaa?

“Olen oppinut arvostamaan hyviä mahdollisuuksia uuden oppimiselle ja itsensä kehittämiselle niin omatoimisesti kuin työn kannustamana. Viime vuosien aikana olenkin opiskellut mm. yhdyskuntasuunnittelua ja tulevaisuudentutkimusta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Lempiaktiviteetteihini kuuluvat pilates ja kävely mutta vapaa-aikaa kuluu myös sarjojen katseluun, kirjoihin ja omatoimiseen opiskeluun. Kokeileva keittiö on myös minun juttu ja kerran viikossa tulee tartuttua uuteen reseptiin, mutta jostain syystä lapset eivät aina osaa arvostaa näitä kokeiluja.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Toivon, että voin tässä työssä hyödyntää aiempaa osaamistani ja tuoda esimerkiksi tähän hankkeeseen matkailijan näkökulman huomioimista. Älykaupungissa haluan olla mukana edistämässä tiedon avoimuutta.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Tuon mukanani muun muassa projekti- ja ennakointiosaamista, kokemusta vuorovaikutteisesta suunnittelusta ja yhdyskuntasuunnittelusta. Olen työskennellyt niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla, ja pääsen täällä varmaan hyvin hyödyntämään osaamistani monipuolisesti.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Noora! 

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös