Projektipäällikkö Lasse Sariola aloitti työt Forum Viriumin IoT-tiimissä

Artikkelikuva: Projektipäällikkö Lasse Sariola aloitti työt Forum Viriumin IoT-tiimissä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Lasse Sariola, kotoisin iloisesta Etelä-Karjalasta. Nykyään asustelen vaimon ja labradorin kanssa Sipoon Gumbostrandissa. Taustani on pääosin it- ja energia-aloilta. Olen toiminut yrittäjänä, sekä ollut mukana useammassa start-upissa. Lisäksi olen tehnyt hankkeita mm. kahdelle suomalaiselle yliopistolle, minkä kautta minulla on kosketuspintaa myös EU-projekteihin. Voisin tiivistää, että tykkään liiketoiminnan kehittämisestä mitä erilaisimmissa ympäristöissä.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Toimin projektipäällikkönä Ilmastoviisaat taloyhtiöt ja Synergy -hankkeissa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Uskon pääseväni työskentelemään inspiroivien ja monitaustaisten ihmisten kanssa. Käytännön tekeminen ja nopeat kokeilut ovat lähellä sydäntäni. Odotan kovasti, että pääsen tutustumaan uuteen työyhteisöön!”

Mikä sinua innostaa?

”Voi, niin moni asia! Meillä on ollut suvussa sirkus- ja tivolitoimintaa yli 130 vuotta, joten olen aina ollut innostunut esittävästä taiteesta sekä kulttuurista hyvin laaja-alaisesti. Viimeksi kävin katsomassa Peppi Pitkätossu -baletin kummitytön kanssa. Innostun kun ihmiset kysyvät, mitä he voivat tarjota maailmalle, eikä toisinpäin.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Aikaisemmin suuri osa vapaa-ajastani meni rugbyn parissa. Pelasin Suomen maajoukkueessa yli 10 vuotta ja laji vei muun muassa Etelä-Afrikkaan, jossa olen viettänyt elämästäni useamman vuoden. Nykyään vapaa-aika sujuu rauhallisemmin mm. verstaalla puuhastellen ja luonnossa liikkuen.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Helsinki on minulle hyvin rakas kaupunki ja haluan olla mukana toteuttamassa kaupungin ilmastotavoitteita. Tästä on ainakin hyvä aloittaa.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Monipuolisesta kokemuksestani projektien johtamisessa erilaisissa toimintaympäristöissä on varmasti hyötyä myös Forum Viriumilla.”


Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Lasse! 

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös