Projektipäällikkö Heli Ponto aloitti työt Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Artikkelikuva: Projektipäällikkö Heli Ponto aloitti työt Forum Viriumin älyliikennetiimissä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Heli Ponto, kaupunkimaantieteen alalta väitellyt filosofian tohtori, joka on tutkinut nuorten arkisia liikkumis- ja kaupunkiympäristökokemuksia. Olen myös työskennellyt tietointensiivisen talouden tutkimushankkeissa, jossa perehdyin yrityskeskittymiin metropolialueella sekä yritys- ja tutkimusrahoitukseen. Ennen siirtymistäni Forum Viriumille työskentelin lähes kaksi vuotta työ- ja elinkeinoministeriössä aluekehittämisen ja kaupunkipolitiikan tehtävien parissa.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Työskentelen projektipäällikkönä Perille asti -hankkeessa. Olen myös mukana MUV-hankkeessa. Nämä molemmat ovat älyliikennehankkeita, joissa asukkaiden näkökulmat ja liikkumiskokemukset ovat keskiössä.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan, että pääsen työskentelemään kokeellisten ja innostavien liikenne- ja kaupunkikehityshankkeiden parissa. Toivon pääseväni työssä oppimaan monipuolisesti uutta sekä hyödyntämään taustaani laaja-alaisesti.

Mikä sinua innostaa?

“Minua innostaa uudet ideat ja innostuneet ihmiset. Olen mielelläni mukana kärkijoukoissa kehittämässä ja kokeilemassa uutta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vietän mielelläni aikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Vapaa-ajalla rentoudun tanssin ja hyvien kirjojen parissa. Kiertelen myös mielelläni kirppareita, joista teen uniikkeja löytöjä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan kehittää älykaupunkia kohti toimivia ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Uskon, että Forum Virium tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Vahvuuteni on analyyttinen ajattelu ja isojen linjojen hahmottaminen. Tuon myös tarpeen tullen mukaan kriittisiä näkökulmia älykaupunkikehityksen edistämiseen.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Heli!

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoja

Kuva

Heli Ponto

puh. +358 40 501 5357
heli.ponto(at)forumvirium.fi

Lue myös