Timo Sillander on Forum Virium Helsingin uusi teknologiajohtaja

Artikkelikuva: Timo Sillander on Forum Virium Helsingin uusi teknologiajohtaja

Teknologiajohtaja Timo Sillander aloitti työt tammikuun alussa. Hän johtaa Forum Viriumin data-hankealuetta ja on osa yhtiön johtoryhmää.

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Timo Sillander, Forum Viriumin uusi teknologiajohtaja. Olen taustaltani yrittäjä ja olen liukunut urallani designista, markkinointiviestinnästä ja viestinnästä pikku hiljaa enemmän ja enemmän teknologian hyödyntämisen, digitalisaation ja informaation hallinnan suuntaan. Samalla olen siirtynyt palvelemaan yhä enemmän julkista sektoria.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Vedän Forum Viriumin datatiimiä, eli toimin esihenkilönä datapainotteisen hankealueen projektipäälliköille sekä teknisemmin painottuneille asiantuntijoille.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan pääseväni kaupunkikehityksen näköalapaikalle ja oppivani, miten Helsingin kaltainen iso kone toimii. Toivon pääseväni luomaan ja kokeilemaan uusia toimintatapoja innokkaiden, osaavien ja tekemiseensä intohimoisesti suhtautuvien asiantuntijoiden kanssa.”

Mikä sinua innostaa?

“Teknologian soveltaminen käytäntöön vahvasti inhimillinen kokemus huomioiden on punainen lanka, jota haluan seurata myös tässä työssä. Saan iloa asioiden systematisoinnista, jota varmasti pääsen tekemään ja näkemään Forum Viriumin hankkeissa.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Rentoudun ja tasapainotan aivotyötä tekemällä fyysisiä juttuja pyöräillen maastossa ja soralla sekä kuntoillen. Luen filosofista fiktiota ja vanhaa sci-fiä. Ja laitan perheelle ruokaa, se on tietysti tärkeää.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Isona teemana minua kiinnostaa erityisesti kaupungin toiminnan ja kaupunkiasumisen ekologinen kestävyys. Tämän rinnalla toinen minulle olennainen näkökulma on asukkaiden kokemus omasta kaupungistaan. Haluan päästä kehittämään näitä kestävään, sosiaalisesti oikeudenmukaiseen sekä asukkaat huomioivaan ja osallistavaan suuntaan.”

“Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Yrittäjänä olen oppinut asiakkailtani, jotka ovat toimineet hyvin erilaisilla aloilla ja mitä monipuolisimmissa toimintaympäristöissä. Uskon pystyväni tuomaan mukanani tästä juontuvaa näkökulmien monipuolisuutta ja joustavuutta. Lisäksi minulla on paljon kokemusta asiakas- ja verkostosuhteiden ylläpidosta, joka varmasti tulee käyttöön myös tässä kontekstissa.” 

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Timo!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Teknologiajohtaja Timo Sillander

Timo Sillander
Teknologiajohtaja
+358 40 753 8090
timo.sillander@forumvirium.fi

Lue myös