Tekninen asiantuntija Olli-Eemeli Lappi vahvistaa Forum Viriumin IoT-tiimiä

Artikkelikuva: Tekninen asiantuntija Olli-Eemeli Lappi vahvistaa Forum Viriumin IoT-tiimiä

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Olli-Eemeli Lappi, tuttavallisemmin OE. Olen kotoisin Kuopion suunnilta, ja valmistunut juuri Tuotantotalouden Diplomi-insinööriksi. Työhistoriani muodostuu muun muassa logistiikan, tuotannon ja tiedon visualisoinnin kehitysprojekteista.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Tulen osallistumaan erilaisiin IoT-hankkeisiin tiedolla johtamisen ja PowerBI-asiantuntijan tehtävässä. Tehtäviini kuuluu kokeilla, kehittää ja soveltaa data-analytiikan ratkaisuja osana kehityshankkeita, ja löytää ne ratkaisut, jotka voitaisiin meidän sidosryhmien toimesta ottaa käyttöön. Tulen siis tekemään itse analytiikkaa, mutta myös avustamaan muita sen tekemisessä.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan näkeväni paljon sekavia asioita ja ratkaisuja ja toivon, että voin auttaa niiden selvittämisessä. Odotan kohtaavani monia uusia teknologioita ja sitä, että pääsen opettelemaan niiden käyttämistä osana ratkaisuja.”

Mikä sinua innostaa?

“Elämää helpottavat ratkaisut. Maailma on monimutkainen paikka ja yleensä siitä on vaikea ottaa selvää. Jos pystyn auttamaan ihmisiä heidän työssään ja elämässään tarjoamalla heille jotakin, joka auttaa heitä, olen onnellinen.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Aivot tykkään laittaa narikkaan pelaamalla porukalla monimutkaisia lautapelejä, maalaamalla miniatyyrejä, nikkaroimalla sitä sun tätä, sekä nauttimalla hyvästä ruoasta. Aktiviteetteihin kuuluu myös retkeily ja koiran ulkoilutus. Tykkään tehdä asioita, jotka olen päässyt tekemään omilla käsillä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan, että asuminen ja eläminen kaupungissa on helppoa ja vaivatonta. Haluan kehittää ratkaisuja, jotka vähentävät ihmisten stressiä. Uskon, että jos pystyn auttamaan älykaupunki -yhteisöä tiedon käyttämisessä, voi se keskittyä kehittämään oikeita asioita ja sitä kautta vähentämään haasteita ihmisten jokapäiväisessä elämässä.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Olen hyvä ymmärtämään mitä asiakkaat haluavat ja onnistun yleensä visualisoimaan sen ymmärrettävään ja yksinkertaiseen muotoon. Toivon, että pystyn käyttämään tätä taitoa, kun määritellään esimerkiksi yhteistyökumppaneiden tarpeita.”

Toivotamme Olli-Eemelin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme, seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Lue myös