Projektipäällikkö Ville Santala mukaan Forum Viriumin IoT ja data -tiimiin

Artikkelikuva: Projektipäällikkö Ville Santala mukaan Forum Viriumin IoT ja data -tiimiin

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Ville Santala, koulutustaustaltani kaupunkimaantieteilijä ja viimeiset neljä vuotta olen tehnyt väitöskirjatutkimusta kaupunkilaisten roolista älykaupunkikokeiluissa Australian kontekstissa. Minulla on kokemusta projektityöstä eri puolilta maailmaa, keskittyen alue- ja kaupunkisuunnitteluun, älykaupunkikehitykseen ja avoimeen dataan.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Aloitan projektipäällikkönä EU:n rahoittamissa URBANAGE- ja SPOTTED-hankkeissa. URBANAGE kehittää paremmin saavutettavaa kaupunkia osallistamalla ikäihmisiä, tähän hankkeeseen hyppään vauhdista mukaan ja pääsen ihan aluksi suunnittelemaan Helsingin käyttötapauksia yhdessä sidosryhmien kanssa. SPOTTED on vasta käynnistynyt ja hankkeessa kokeillaan satelliittidatan hyödyntämistä vihreän infrastruktuurin kehittämisessä.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan innolla työskentelyä kansainvälisissä ja monialaisissa hankkeissa sekä hankepartnerien että muiden sidosryhmien kanssa. On mahtavaa päästä suunnittelemaan uusia älykaupunkiratkaisuja ja rakentamaan uusia toimintamalleja, jotka tekevät kaupunkisuunnittelusta entistä osallistavampaa ja kestävämpää.”

Mikä sinua innostaa?

“Yhdessä tekeminen ja uusien asioiden kokeileminen. Innostun työtehtävistä, joissa pääsen tuomaan toimijoita yhteen, haastamaan omaa osaamista ja oppimaan uutta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Vapaa-ajalla nautin luonnossa liikkumisesta ja harrastan lintujen seuraamista. Olen myös innokas lenkkeilijä ja tykkään muun muassa pelailla sulkapalloa. Lisäksi seuraan aktiivisesti eri urheilulajeja amerikkalaisesta jalkapallosta jääkiekkoon.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Yhteistyöllä ja kestävästi. Haluan olla mukana kehittämässä erityisesti sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestäviä älykaupunkeja, joiden ytimessä on yhteiskehittäminen ja eri ihmisryhmien tarpeiden huomioon ottaminen. Kaupunkikehittämisen keskiössä tulee olla monipuoliset osallistumisen muodot, sillä vain ideoita vaihtamalla voi syntyä oikeasti toimivia ja kestäviä ratkaisuja.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Akateemisen taustani ansiosta tuon uteliasta ja analyyttista otetta innovaatiotoimintaan. Uskon, että kansainvälinen kokemukseni ja asiantuntijuuteni älykaupunkikehittämisestä tulee hyödyksi Forum Viriumin monipuolisessa hanketyössä.”

Toivotamme Villen lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme, seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Projektipäällikkö Ville Santala

Ville Santala
Projektipäällikkö
+358 40 661 6614
ville.santala@forumvirium.fi

Lue myös