Jussi Tuurnala aloitti Mobility Lab Helsinki -hankkeen projektipäällikkönä

Artikkelikuva: Jussi Tuurnala aloitti Mobility Lab Helsinki -hankkeen projektipäällikkönä

Jussi Tuurnala aloitti huhtikuussa työt Forum Virum Helsingillä Mobility Lab Helsinki -hankkeen projektipäällikkönä. Hänen tehtävänään on katsoa, että projekti toimii kokonaisuudessaan sekä tuoda toimintaan uusia alkuja. 

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Jussi Tuurnala. Olen lähes aina työskennellyt teknologia-alalla, enimmäkseen yksityisellä sektorilla designin, innovaatioiden ja kehittämisen parissa yrityksissä kuten Nokia ja Telia. Olen myös ollut kaupallistamassa Aalto-yliopistosta syntyviä innovaatioita ja kehittämässä uutta meriturvallisuusjärjestelmää John Nurmisen Säätiössä. 

Olen siinä mielessä generalisti, että työni on ollut monipuolisesti teknologian, bisneksen, markkinoinnin, brändin ja käyttäjäkeskeisyyden parissa. Käyttäjäkeskeisen suunnittelun edistäminen on erityisen lähellä sydäntäni. Koulutukseltani olen teollinen muotoilija Aalto-yliopistosta.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin Mobility Lab Helsinki -hankeen projektipäällikkönä. Tehtäväni on katsoa, että projekti toimii kokonaisuudessaan ja tuoda siihen uusia näkökulmia ja alkuja. Haluan myös tiivistää yhteyksiä eri osapuolten kesken, jotta ymmärrämme sujuvasti niin kaupungin työntekijän kuin vaikkapa startupin näkökulmaa tekeillä oleviin asioihin mahdollisimman konkreettisesti.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Odotan että näemme, luomme ja mahdollistamme mahtavia uusia ideoita Helsingin kaupungin ja sen asukkaiden hyödyksi ja iloksi.”

Mikä sinua innostaa?

“Olen sekä luonteeltani että taustaltani asioiden kehittäjä. Innostun usein ideoimaan uutta, ymmärtämään käyttäjän tai toisen kehittäjän näkökulmaa ja kehittämään olemassa olevia ratkaisuja paremmiksi. Forum Viriumissa minua innostaa ja ilahduttaa suuresti myös se, miten upeita työkavereita ja miten hyvä henki täällä on.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Erityisesti kesällä liikun paljon ulkona, niin luonnossa kuin urbaanissa ympäristössä. Nautin hyvistä keskusteluista ihmisten kanssa. Läheiset, koti, liikunta, hyvä ruoka, valokuvaus ja lukeminen sekä äänikirjat ovat minulle tärkeitä.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan kehittää älykaupunkia nimenomaan käyttäjää ajatellen, olipa käyttäjä sitten kaupungin työntekijä tai asukas. Digitalisaatio mahdollistaa käyttäjilleen monen asian sujuvoittamisen tai jopa täysin uusien asioiden tekemisen.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Olen kehittäjä ja sujuva neuvottelija erityyppisten ihmisten parissa. Olennaisen erottaminen suuresta määrästä tietoa tai ajatuksia on yksi vahvuuteni. Kehittäminen on usein monimutkaisten asioiden pelkistämistä tasolle, jota ihmisen on sujuvaa ja miellyttävää ymmärtää sekä käyttää.”


Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Jussi!


Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös