Erityisasiantuntija Jaana Halonen töihin Forum Viriumin datatiimiin

Artikkelikuva: Erityisasiantuntija Jaana Halonen töihin Forum Viriumin datatiimiin

Jaana Halonen aloitti työt erityisasiantuntijana Forum Viriumin datatiimissä. Hän työskentelee Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeen parissa. Hankkeella tuetaan matkailualan yritysten toipumista pandemiasta ja vahvistetaan niiden kilpailukykyä lisäämällä ymmärrystä siitä, miten dataa voidaan hyödyntää liiketoiminnassa. 

Jaana Halonen, kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Jaana Halonen, kunta-, kaupunki- ja aluekehityksen generalisti. Koulutukseltani olen aluetieteilijä. Olen koko työurani saanut työskennellä koulutustani vastaavissa tehtävissä kaupunkisuunnittelun ja -kehittämisen parissa julkisella sektorilla. Työskentelin pitkään kuntien edunvalvonnan parissa Kuntaliitossa. Kehyskuntien asiakasvastaavana tutuiksi tulivat sekä kaupunkiseutunäkökulma että kehyskuntien erityishaasteet. 

Työuraani mahtuu monenlaista aina datan hyödyntämisestä ja analysoinnista erilaisiin kehittämis- ja projektitehtäviin. Viime vuosina olen ollut muun muassa mukana kehittämässä asiakkuustyötä ja asiakkuudenhoitomallia, organisaation analytiikkatoimintoja ja toiminut projektipäällikkönä hankkeessa, jossa toimme datan avulla esiin kaupungistumisen haasteita.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Työskentelen Kestävää nostetta matkailuyrityksiin: Etelä-Suomi -hankkeessa. Hankkeella tuetaan matkailualan yritysten toipumista pandemiasta ja vahvistetaan niiden kilpailukykyä lisäämällä ymmärrystä siitä, miten dataa voidaan hyödyntää liiketoiminnassa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Matkailu on rakkain harrastukseni ja on mahtavaa, että pääsen työskentelmään juuri matkailuteeman parissa. Kaltaiselleni matkailun kokemusasiantuntijalle on inspiroivaa perehtyä nyt myös matkailun kehittämiseen ja matkailuyritysten haasteisiin.”

Mikä sinua innostaa?

“Minua inspiroi vetovoimainen, tapahtumarikas kaupunki, joka tarjoaa kohtaamispaikkoja ja osallistaa kaupunkilaisia kehittämään ja pitämään yhdessä huolta ympäristöstämme. Me kaikki olemme vastuussa kotikaupungistamme ja sen tulevaisuudesta.”

Mitä teet kun et ole töissä?

“Myös vapaa-ajalla olen eräänlainen generalisti. Matkailun lisäksi minut voi löytää yhtä hyvin Sipoonkorvesta, keramiikkakurssilta, espanjan tunnilta, puutarhahommista, teatterista, museoista ja taidenäyttelyistä tai vaikkapa leipomasta. Teen myös tutkimusmatkoja sähköpyöräillen kotikaupungissani Helsingissä ja lähikunnissa.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Haluan olla mukana kehittämässä kaikille toimivaa, helppokäyttöistä kaupunkia. Arjen sujuvuus kaupungissa on tärkeää niin kaupungissa asuville kuin siellä vierailevillekin. Matkailu on jälleen nousussa pandemian jälkeen ja haluaisin olla kehittämässä ratkaisuja, joilla sekä lisätään kaupungin vetovoimaa että mahdollistetaan kestävää matkailua.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Minulla on paljon kuntatietoa, sidoryhmä- ja verkosto-osaamista. Lähestyn asioita kokonaiskuvan kautta ja sen hahmottamisessa auttaa muun muassa datan analysointi- ja visualisointiosaamiseni.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Jaana! 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista verkkosivuiltamme seuraamalla meitä LinkedInissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoa

Projektipäällikkö Jaana Halonen

Jaana Halonen
Projektipäällikkö
+358 50 452 7035
jaana.halonen@forumvirium.fi

Lue myös