Perille asti kehittää älykästä liikennettä pääkaupunkiseudulla

Artikkelikuva: Perille asti kehittää älykästä liikennettä pääkaupunkiseudulla

Forum Virium Helsingin ja yhteistyökumppaneiden tuore Perille asti -hanke käynnistyi syyskuussa 2017. Hanke hakee markkinalähtöisesti uusia älykkäitä liikkumisratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkäyvien käyttöön Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Jätkäsaari on liikkumisen näkökulmasta ainutlaatuinen kohde. Entinen tavarasataman alue on muuttumassa hyvää vauhtia uudeksi kaupunginosaksi, jossa on jo nyt runsaasti asukkaita ja työpaikkoja. Jätkäsaari on maan suurimpia aluerakentamiskohteita, jonka liikenteeseen oman lisänsä tuovat risteilymatkustajat.

Lisäksi Jätkäsaaressa toimii yksi maailman vilkkaimmista matkustajasatamista, jonka vierestä kulkee Suomen vilkkain työmatkaliikenneväylä eli Länsiväylä. Julkisen liikenteen kysyntä on alueella suuri. Yksityisautoilulle haasteen luovat tavaraliikenne ja rajalliset ulos- ja sisääntuloväylät. Rakentuva kaupunginosa tarjoaa erinomaiset puitteet kehittää uusia liikkumista helpottavia ratkaisuja ja samalla luoda viihtyisää ja turvallista asuinympäristöä.

Tavoitteena on luoda uutta ja parantaa saavutettavuutta

Perille Asti -hankkeen tavoitteena on tuottaa uusia liikkumispalveluja matkailijoille, asukkaille ja työssäkävijöille samalla parantaen kohdealueiden saavutettavuutta. Hanke toteuttaa Helsingin kaupungin strategiassa 2013 määriteltyä tavoitetta hyödyntää uusia aluerakentamiskohteita uusien tuotteiden, palveluiden ja teknologioiden kokeilu-, kehittämis- ja käyttöönottoympäristöinä. Hankkeen kohderyhmänä ovat alueen hotellit, liikkumispalveluja tarjoavat yritykset ja erityisesti matkailupalveluja tarjoavat yritykset.

“Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueelle on viime vuosina keskitetty lukuisia liikkumisaiheisia hankkeita ja kehittämistoimintaa. Alueesta onkin muodostumassa Helsingin älyliikenteen osaamiskeskittymä ja kokeilualusta, ns. Jätkäsaari Smart Mobility Lab, jonka kehittämiseen osallistuvat kaupungin lisäksi yritykset, asukkaat, korkeakoulut ja muut toimijat”, kuvailee hankkeen projektipäällikkö Janne Rinne.

Forum Virium Helsinki kehittää vahvasti Jätkäsaarta

Forum Virium Helsinki on mukana useissa Jätkäsaaren hankkeissa, ja Perille asti -hanke tuo jälleen uutta fiksun liikkumisen osaamista kokonaisuuteen. Forum Virium Helsinki vastaa Helsingin kohdealueen Jätkäsaaren toimenpiteistä. Perille asti jatkuu vuoden 2019 loppuun.

Perille asti saa rahoituksensa Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa vuosina 2017-2019. Hankkeen toteuttavat Forum Virium Helsinki, Vantaan kaupunki, Espoo Marketing Oy, Aalto yliopisto, Metropolia ammattikorkeakoulu ja Demos Helsinki. Perille Asti –hankkeen kohdealueet ovat Espoossa Nuuksio ja Rantaraitin alue, Vantaalla matkailukohteet ja Aviapolis sekä Helsingissä Jätkäsaaren ja Ruoholahden alueet. Kokonaisbudjetiltaan 1,9 miljoonan euron yhteishanketta koordinoi Vantaan kaupunki.

kuva: Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Lisätietoja:

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Lue myös