Asukas ja yritys, kehitä sujuvaa liikkumista Jätkäsaareen

Artikkelikuva: Asukas ja yritys, kehitä sujuvaa liikkumista Jätkäsaareen

 

Forum Virium Helsinki etsii uusia liikkumisen ratkaisuja Jätkäsaareen nopeilla kokeiluilla. Kokeilut ovat osa Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja ja ratkaisuja matkailijoiden ja asukkaiden käyttöön Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa.

Tulevana talvena ja keväänä Jätkäsaareen haetaan uusia liikkumisen palveluja, teknologioita ja ratkaisuja asukkaiden käyttöön. Tavoitteena on löytää uudenlaisia keinoja helpottaa kaupunkilaisten liikkumista ja vastata konkreettisella tavalla liikkumisen tarpeisiin ja haasteisiin. Helsingin ilmastotavoitteiden mukaisesti kokeiltavaksi haetaan ennen muuta ratkaisuja, joilla voidaan vähentää liikenteen kasvihuonekaasupäästöjä, ruuhkia ja muita liikenteen haittoja.

Kokeilujen tarkempi sisältö määritellään yhdessä asukkaiden, yritysten ja kaupungin suunnittelijoiden yhteistyönä. Ratkaisuja haetaan eri tahojen kanssa useassa yhteiskehittämistyöpajassa ja sähköisellä kyselyllä.

Asukastyöpaja 7.11.2018

Asukkaiden ajatuksia ja toiveita uusista kokeiluista selvitettiin työpajassa 7.11.2018 Jätkäsaaren kirjastolla ja infokeskuksessa.

Sähköinen kysely 27.11.-9.12.2018

Avoimella verkkokyselyllä selvitetään millaisia liikkumistarpeita asukkailla on ja millaisia uusia liikkumisen palveluja Jätkäsaareen toivotaan kokeiltavaksi tulevana vuonna. Kysely on avoinna 9.12.2018 asti. Vastaajien kesken arvotaan viisi vapaalippua Uuteen Saunaan. Kysely on suljettu.

Yhteiskehittämistyöpaja asukkaille ja yrityksille 12.12.2018

Ensimmäisen työpajan ja kyselyn tuloksia työstetään eteenpäin asukkaiden ja yritysten yhteistyönä. Lisäksi ideoidaan uusia kokeiluja aiempien ehdotusten rinnalle. Keskiviikkona 12.12. järjestetään kaksi samansisältöistä työpajaa Clarion Hotel Helsingissä Jätkäsaaressa. Ensimmäinen sessio järjestetään klo 15-16 ja toinen klo 17-18. Voit osallistua kumpaan tilaisuuteen tahansa. Ilmoittaudu työpajaan tämän linkin kautta.

Infotilaisuus ja työpaja yrityksille 17.12.2018

Yhteiskehittämisen tulokset esitellään yrityksille. Samalla kerätään yritysten toiveita tulevasta kokeiluhausta. Info-osiossa kerrotaan Helsingin, Espoon ja Vantaan tulevista Perille asti -kokeiluhauista. Lisäksi kerrotaan mitä opittiin Jätkäsaaren edellisistä kokeiluista, joilla helpotettiin matkailijoiden liikkumista. Ilmoittaudu tapahtumaan tämän linkin kautta.

Tarjoa kokeilua tammikuun 2019 haussa

Uusia liikkumisen ratkaisuja haetaan avoimella tarjouskilpailulla, joka avautuu tammikuussa 2019. Kokeiluja voivat tarjota yritykset ja muut toimijat, joilla on Y-tunnus.

Haun avautumisesta tiedotetaan Forum Virium Helsingin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa. Tarjouspyynnön tarkat tiedot, sähköinen tarjouslomake ja tausta-aineistot julkaistaan Forum Virium Helsingin verkkosivuilla tammikuussa. Tarjouskilpailu julkaistaan myös valtion hankintailmoitusten kanavassa HILMAssa.

Asukas, tule kehittämään ja kokeilemaan palveluja

Kaupunkilaiset ovat tärkeässä roolissa uusien palvelujen kehittämisessä ja kokeilemisessa sekä käyttäjäpalautteen antajana. kehittämään ja kokeilemaan uusia palveluja ja antamaan niistä palautetta. Liity Jätkäsaaren kehittäjien postituslistalle tämän linkin kautta. Saat tietoa ajankohtaisista tapahtumista ja uusista kokeiluista. Voit perua uutisten tilauksen helposti.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan 2017–2019.

kuva: Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Lisätietoja:

Kuva

Janne Rinne

#alyliikenne #jml
puh. +358 40 682 0050
janne.rinne(at)forumvirium.fi

Lue myös