Pekka Niskasaari projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Artikkelikuva: Pekka Niskasaari projektipäälliköksi Forum Viriumiin

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

“Olen Pekka Niskasaari ja syntyisin Rovaniemeltä. Ammattini on tuotekehittäjä ja päätehtäväni ovat liittyneet erityisesti laite- ja palvelukehittämiseen. Näihin kohdistuneet toimialat ovat olleet erittäin monimuotoisia ja myös kansainvälisiä. Yhdistävänä tekijänä voisi sanoa, että kaikki työ on liittynyt jonkinlaiseen toiminnan laajentamiseen, tehostamiseen tai arviointiin. Minulla on myös muutamia hyödyllisiä tutkintoja, kuten energiakatselmoijan tutkinto. Töissäni olen myös tullut tutuksi EU:n Horizon2020 hanketoiminnan, ELY, EAKR, ja Business Finland -rahoitusohjelmien sisällöt.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

“Toimin UIA HOPE ja CroBoDITT -hankkeissa projektipäällikköinä. HOPE-hankkeessa Helsingin seutu kehittää yksilötason ilmanlaatumonitorointia sekä uutta ilmanlaatuindeksiä AQ 2.0. Hankkeeseen liittyy voimakas yksilönäkökulma ja toivottavasti paljon uusia ja toimivia toimintamalleja sekä mahdollisuuksia uusille yrityksille. CroBoDITT-hanke on rajat ylittävä yhteistyöhanke ja siitä tiedotamme lisää piakkoin, kun hanke saadaan käyntiin.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

“Yleisesti minua kiinnostaa maapallon tila ja meidän yksilövaikutuksemme siihen. Ilmanlaatu on yksi suuri asia kokonaisuudessa, ja  on yllättävää, että myös meillä vielä puhtaassa Suomessa on tullut aika tarttua tekemisiin sen parantamiseksi. Haluan nähdä, että hankkeissa saavutetaan tuloksia, joista on hyötyä Helsingin kaupungille, asukkaille sekä yrityksille ja todellakin löydetään uutta ja muuttuvaa. Hankkeissa on monia liikkuvia osia ja vain yhteistoiminnalla voidaan saada tuloksia aikaan.”

Mikä sinua innostaa?

“Iloiset ja avoimet ihmiset sekä yhdessä opittu tieto ja taito. Kaikki asiat eivät aina onnistu. Uuden lehden kääntäminen on tärkeää ja sellaiset tarinat ja ihmiset innostavat. Myös luonnon yksinkertainen upeus ja maagisuus, sekä puhdas ja hyvä ruoka innostavat minua.”

Mitä teet kun et ole töissä?

Vaikka yritän keskittyä puhtaampaan ilmaan ja ympäristöön, ovat kaksipyöräiset laitteet kiinnostavia. Myös sähkökäyttöiset laitteet, kuten sähkömoottorikelkka sekä sähkömoottoripyörä ovat olleet käytössä. Vapaa-aikaa kuluu perusliikkumisen merkeissä. En ole sali-ihminen, paitsi mahdollisissa ruokasaleissa. Ruoan valmistaminen erityisesti ulkona on mieleen. Scifi-elokuvat sekä muutamat sarjakuvateokset kuuluvat harrastusten piiriin.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

“Älykaupunkiin liittyen uskoisin, että minulla on näkökulmia erityisesti käyttäjälähtöisistä ratkaisuista. Kokemusta on myös suurten systeemien toiminnasta ja kansainvälisten pelikenttien ratkaisuista. IoT-puolelle on kertynyt monenmoista tuoteideaa, jotka ovat jääneet tekemättä. Ehkä näistä voitaisiin jotain kokeilla uusissa hankkeissa. Ristiinliittyvät teknologiat sekä palvelumallien nivominen ovat myös suuria haasteita tulevaisuudessa, joissa on vielä paljon tehtävää.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

“Hankeosaaminen sekä tuotekehittämisen kautta teknologiat ja niihin liittyvät laajat tietokokonaisuudet ovat jaettavissa. Uskon, että tietoa jakamalla saadaan tuloksia ja jakaminen kannattaa, sillä kaikki osaaminen ja tieto vanhenee joku päivä. Kun osaamisestani on hyötyä ja iloa, niin saa myös itse hyvää oloa. Toisaalta yhteisö on todella monipuolinen ja joka päivä voi saada jotain uutta. Ja tietysti pyrin jakamaa huumorin kukkasia reilulla kädellä.”


Toivotamme Pekan lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lisätietoja

Kuva

Pekka Niskasaari

puh. +358 40 585 9110
pekka.niskasaari(at)forumvirium.fi

Lue myös