Palkkaamme vihreän infran ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijan B.Green-hankkeeseen

Artikkelikuva: Palkkaamme vihreän infran ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijan B.Green-hankkeeseen

Forum Virium Helsinki on Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö. Teemme Helsingistä maailman toimivimman älykaupungin yhteistyössä yritysten, tutkimuslaitosten ja kaupunkilaisten kanssa.

Toimintamme kasvaa ja etsimme nyt vihreän infran ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijaa B.Green-hankkeeseen

B.Green-hankkeen tavoite on löytää uudenlaisia, innovatiivisia vihreän infrastruktuurin ratkaisuja sekä suunnittelua tukevia digitaalisia työkaluja kaupunkisuunnittelun tueksi. Etsimme hanketiimiin digitaaliset työkalut erinomaisesti hallitsevaa maisema-arkkitehtia tai muuta soveltuvan koulutuksen omaavaa asiantuntijaa.

Asiantuntijana työskentelet tiiviisti yhteistyössä kaupungin kaavoittajien, maisema-arkkitehtien sekä muiden alojen asiantuntijoiden kanssa, ja etsit sekä sovellat tietoa monialaisen projektiryhmän käyttöön. Sinulla on ymmärrystä siitä, minkälaisia muutoksia ilmastonmuutos vaatii kaupunkisuunnittelussa sekä taito tuoda se käytäntöön. Yhteistyökumppaneinamme B.Green-hankkeessa ovat Tallinnan kaupunki sekä Stockholm Environmental Institute in Tallinn, joten pääset seuraamaan myös naapurikaupungin kehittymistä.

Asiantuntijana vastuullasi on kohdealueelle Kalasatamaan soveltuvien ratkaisujen ja suunnittelua tukevien, uudenlaisten digitaalisten työkalujen kartoitus, taustatiedon kerääminen ja tiedon analysointi hiilineutraalin, vihreää infrastruktuuria hyödyntävän kaupunkikehittämisen tueksi, Helsingin pilottien toteutus ja varsinaista kaavoitusta edeltävä ideointi- ja koordinointityö. Lisäksi olet mukana asiantuntijana toteuttamassa kokeiluohjelmaa, jolla kiihdytetään uusien vihreän infran ja suunnittelua tukevien digitaalisten ratkaisujen kehittämistä yhdessä yritysten kanssa. Haluat ottaa asioista selvää – innovaatioyhtiössä olemme aina uuden äärellä. 

Lisäksi tehtäviisi lukeutuu yhteiskehittäminen laaja-alaisen asiantuntijajoukon kanssa, asukkaiden osallistaminen kehittämiseen sekä kertyvästä tiedosta kommunikointi kaupungin toimialoille. Tähän saat myös tukea osaavalta tiimiltäsi ja kollegoiltasi. 

Etsimme tehtävään eteenpäinkatsovaa henkilöä, jolla on erinomaiset yhteistyökyvyt ja halu miettiä ratkaisujen soveltuvuutta niin suunnittelun, rakentamisen kuin ylläpidonkin näkökulmista. Tehtävässä tärkeää on kyky tunnistaa muutostarpeita ja arvioida, miten muutos voidaan saada aikaan ja miten asioita voidaan kokeilla pienessä mittakaavassa ja oppia siitä. Tehtävässä onnistumista tukee taito johtaa ja organisoida omaa työtään. Työskentelet osana Forum Viriumin henkilökuntaa, mutta ensisijainen työpisteesi sijaitsee Helsingin kaupungin Länsisatama-Kalasatama -kaavoitustiimin kanssa. 

Tehtävä edellyttää sinulta:

  • ymmärrystä vihreän infrastruktuurin ratkaisuista ja suunnittelusta sekä valmiuksia etsiä uutta tietoa aiheesta
  • erinomaisia valmiuksia tiedon analysointiin ja visuaaliseen esittämiseen sekä valmiudet hyödyntää useita digitaalisia työkaluja
  • maisema-arkkitehdin tai vastaava soveltuva korkeakoulututkinto 
  • 3-5 vuotta oman alan työkokemusta tai muuten hankittu riittävä kokemus
  • matkustusvalmiutta benchmark-matkoille, konferensseihin sekä roadshow-matkoille lähinnä Baltian alueella ja muualla Euroopassa.

Tarjoamme kiinnostavan tehtävän kansainvälisen älykaupunkikehityksen huipulta, itsenäisen ja monipuolisen työn, hyvät edut sekä mukavan ja kannustavan työyhteisön ja työtilat Helsingin keskustassa sekä Kalasatamassa. Työsuhde on määräaikainen ja kestää 31.7.2022 asti.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektipäällikkö Maija Bergström p. 040 766 1415. Soittoaika: 30.3. klo 14-16 ja 3.4. klo 9-11. Lähetä hakemuksesi ja CV sekä mahdollinen portfoliosi palkkatoiveineen 12.4.2020 mennessä oheisella lomakkeella https://forumvirium.fi/rekrytointilomake-tekninen-asiantuntija-bgreen/

Tutustu aikaisempaan vihreän infrastruktuurin projektiimme Virtuaalivehreään sivuillamme. B.Green-hanke jatkaa ja laajentaa tätä työtä. 

 

Lisätiedot

Kuva

Maija Bergström

#fiksukaupunki
puh. +358 40 766 1415
maija.bergstrom(at)forumvirium.fi

Lue myös