Osallistu pyöräväylien kuntokartoitus­kokeiluun!

Artikkelikuva: Osallistu pyöräväylien kuntokartoitus­kokeiluun!

Jätkäsaaressa testataan TerrainSense -palvelua, jolla mitataan polkupyöräväylien kuntoa. Pyöräteistä kerätään tietoa polkupyöriin kiinnitettävillä sensoreilla, jotka reagoivat tien epätasaisuuksiin. Lisäksi asukkaat voivat kommentoida pyöräteiden kuntoa karttapalvelussa. TerrainSensen kautta kerätty tieto viedään suunnittelijoiden ja ylläpidosta vastaavien asiantuntijoiden käyttöön. 

TerrainSense on tehnyt pyöräväylien sensorimittauksia Jätkäsaaressa, Ruoholahdessa ja Baanalla kuluneen kevään aikana.

Nyt Forum Virium Helsinki etsii vapaaehtoisia asukkaita kommentoimaan pyöräväylien kuntoa TerrainSensen palvelussa. Etsimme testikäyttäjiksi ensisijaisesti pyöräileviä jätkäsaarelaisia, mutta myös muut alueella pyöräilevät voivat ilmoittautua mukaan.

Kokeilun tavoitteena on arvioida sensorimittausten ja asukaspalautteen yhtäläisyyksiä ja eroja. Kokeilussa testataan samalla laadullisen palautteen jättämistä TerrainSensen kautta ja palautteeseen vastaamista.

Kokeilu toteutetaan 10.–17.5. Osallistujat jättävät kommentteja Länsisataman pyöräväylien kunnosta TerrainSensen kartalle. Kommentteja voi jättää yhden tai useamman. Kommentin jättäminen onnistuu paikan päällä pyöräillessä tai omalta kotisohvalta. Lopussa osallistujilta toivotaan vastaamista lyhyeen käyttäjäkyselyyn.

Ilmoittautuminen testiryhmään on avoinna ma 10.5. klo 12.00  asti. Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Mukaan mahtuu kymmenen nopeinta ilmoittautunutta.

Kokeilun ensisijainen tavoite on kuntomittausmenetelmän ja -järjestelmän testaus. Rajatussa kokeilussa ei pyritä kattavaan kuntokartoitukseen. Kerätty palaute välitetään tiedoksi Helsingin kaupungin kunnossapitoon, mutta kokeilun puitteissa ei suoriteta varsinaisia parannustoimenpiteitä. 

Artikkelin kuva: Tern Bicycles

Lisätietoa

Projektipäällikkö Matias Oikari

Matias Oikari
Projektipäällikkö
+358 40 664 8877
matias.oikari@forumvirium.fi

Lue myös