Ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri Johan Lindqvist API-asiantuntijaksi Forum Viriumiin

Artikkelikuva: Ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri Johan Lindqvist API-asiantuntijaksi Forum Viriumiin

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Johan Lindqvist, Åbo Akademilla aikoinaan opiskellut ohjelmistotuotannon diplomi-insinööri. Olen viimeiset reilu kymmenen vuotta ollut toteuttamassa web-applikaatioita erilaisiin tarkoituksiin, geentitutkimuksesta sirkuslippujen myyntiin.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Tulin Citylogistiikka-hankkeeseen API-asiantuntijaksi. Suunnittelen ja toteutan hankkeen kokeiluihin tarvitsemia ohjelmistoratkaisuja tietokannoista ja palvelinohjelmistoista rajapintojen kautta web-käyttöliittymiin.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Erilaisia kokeiluja kaupunkilaisten elämän helpottamiseksi ja ympäristön kuormituksen vähentämiseksi. Toivon pääseväni tekemään työtä, joka onnistuessaan johtaa oikeisiin muutoksiin parempaan kaupungin ja sen asukkaiden ja yritysten toimintaan.”

Mikä sinua innostaa?

”Uuden oppiminen ja kaikenlainen rakentelu, tietojärjestelmistä rantasaunoihin. Se tunne, kun palikat loksahtaa paikoilleen ja huomaa että hei, tämähän tulee toimimaan!”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Nukun, pääasiassa. Sen lisäksi harrastan lukemista, kiipeilyä, pyöräilyä ja pyörämatkailua, purjehdusta, kasvisruoan laittoa, rakentelu- ja muita tee se itse -projekteja, viimeisimpänä polkupyörän sähköistys. Joskus harvoin, kun pääsee lumisille seuduille, harrastan myös laskettelua.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Älykaupunkia voisi kehittää tuhansilla tavoilla, mutta tuloksiin pääsee vain tekemällä yhtä asiaa kerrallaan. Citylogistiikka-hankkeessa pyrimme löytämään tapoja vähentää kaupunkilogistiikan aiheuttamia lieveilmiöitä. Tämä tapahtuu muun muassa synnyttämällä laadukkaampia tietojärjestelmiä ja tietoa logistiikan kohteiden sijainneista ja olosuhteista, vahvasti tukeutuen olemassa oleviin avoimen datan ja lähdekoodin ratkaisuihin. Tavoitamme puhtaampaa ja tehokkaampaa logistiikkaa välttämällä turhaa ajelua kohteiden etsimisessä ja tunnistamalla kevyemmän logistiikan mahdollisuuksia.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Käytännön ohjelmistotuotannon kokemukseni. Monessa hankkeessa tuotetaan useimmiten alihankintana jonkinlaisia ohjelmistoratkaisuja mutta ohjelmistojen tuotantoprojektien määrittely ja ohjaaminen voi olla hankalaa, jos niistä ei ole aikaisempaa kokemusta.”


Toivotamme Johanin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin!

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös