Nordic Independent Living Challenge verkostoitumistapahtuma

Artikkelikuva: Nordic Independent Living Challenge verkostoitumistapahtuma

Nordic Independent Living Challenge -haastekilpailussa etsitään itsenäistä asumista tukevia innovaatioita Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Norjasta ja Islannista. Nelivaiheinen kilpailu on nyt edennyt toiseen vaiheeseen. Yli 400 kilpailutyön joukosta on valittu 75 ideaa, jotka on kutsuttu Kööpenhaminaan verkostoitumistapahtumaan 4.-5.5.2015.

Kaksipäiväisen verkostoitumistapahtuman tavoitteena on jalostaa ideoita eteenpäin ja tarjota mahdollisuus sekä partnereiden löytämiseen että käyttäjäymmärryksen syventämiseen.
 
>> Katso tilaisuuden ohjelma täältä
 
 
Hakijoista noin 15–25 valitaan kolmanteen vaiheeseen, jonka tavoitteena on kehittää konseptia edelleen. Tukena tässä työssä ovat eri alojen konsultit, jotka auttavat tarvittaessa esimerkiksi liiketoimintasuunnitelmien laatimisessa.
 
Testaus aidoissa olosuhteissa
 
Viisi finalistia etenee haastekilpailun neljännessä vaiheessa käyttäjätestauksiin, jotka toteutetaan yhteistyössä yhden tai useamman pohjoismaisen pääkaupungin kanssa. Ennen pilotointivaihetta finalistien pitää laatia testaussuunnitelma ja vaikuttavuusarvio. Prototyyppien kehittämiseen annetaan finalisteille rahallista tukea 300.000 Norjan kruunua (noin 35.000 Eur), mutta finalisteilta pitää löytyä myös omarahoitusta.
 
Suomessa Helsingin kaupunki vastaa Nordic Independent Living Challengen -kilpailun järjestelyistä yhdessä Forum Virium Helsingin kanssa. 
 
 
Lisätietoja:
Kaisa Spilling  
Forum Virium Helsinki
040 744 8831                
kaisa.spilling(at)forumvirium.fi    
 
Pohjoismaisen ministerineuvoston alainen Nordic Innovation käynnistää ja rahoittaa innovointia vahvistavia toimintoja, ja sen pääyhteistyökumppaneita ovat Pohjoismaiden pk-yritykset. Missiona on edistää lisäarvon tuottoa rajat ylittävän yhteistyön avulla. Nordic Innovation toimii Nordic Independent Living Challenge -kilpailun pääjärjestäjänä ja suurimpana rahoittajana. Osakokonaisuuksia toteuttavat Helsingin, Kööpenhaminan, Oslon, Tukholman ja Reykjavikin kaupungit. www.realchallenge.info
 

Lue myös