Näin älykaupunkeja kehitetään maailmalla vuonna 2018

Artikkelikuva: Näin älykaupunkeja kehitetään maailmalla vuonna 2018

Barcelona Smart City Expo esitteli kaupunkien uusimmat digitaaliset ratkaisut ja suuntaukset.

Euroopan suurin älykaupunkitapahtuma Barcelona Smart City Expo kokosi yhteen alan keskeiset toimijat, teemat ja projektit. Tapahtumassa yritykset esittelivät digitaalisia palvelujaan kaupungeille ja kaupungit sujuvamman elämän ja älykkäiden palvelujen tarjontaansa. Kaupunkien tavoitteilla on paljon yhteistä: sujuvampi arkielämä, ilmastoystävällisyys, energiankulutuksen vähentäminen ja datan tuottaman kaupunkitiedon hyödyntäminen. Kokosimme Barcelonan tapahtumasta muutamia kiinnostavia smart city -kehityksen havaintoja ja kohteita maailmalta.

1. Antwerpen, älyteknologiaa vanhaan kaupunginosaan

Älyratkaisuja on mahdollista toteuttaa myös vanhaan infrastruktuuriin, jopa historiallisen kaupunginosaan. Antwerpenin kaupunki on tehnyt historallisesta keskustastaan smart city -alueen, johon asennetuilla sensoreilla mitataan muun muassa ilmanlaatua, polkupyöräilyn määrää ja energiankulutusta.

2. San Diego, lyhtypylväät tiedontuottajiksi

San Diegon kaupunki Yhdysvalloissa on asennuttanut 4200 lyhtypylvääseen IoT-sensorit, jotka tuottavat muun muassa tietoa vapaista parkkipaikoista ja liikenteestä.

3. Flanders, IoT:n avulla kaupunkitietoa suunnittelun tueksi

Belgian Flandersissa Polivisu-hanke on kehittänyt alustan, joka tuottaa tietoa muun muassa liikenteestä ja haastavista sijainneista sekä liikenneonnettomuuksista kaupunkisuunnittelun päätöksentuen tueksi, jotta liikennettä voidaan kehittää eteenpäin.

4. Malaga, smart city -kehitystä strategisesti ja kaupungin tarpeiden lähtökohdista

Älykkään kaupunkikehityksen tavoitteet ja suunta on haettava kaupungin ja sen ympäristön tarpeista, jotta kehityksen mahdollistava teknologia palvelee kaupunkikehitystä parhaalla tavalla. Näin toteuttaa älykaupunkikehityståän myös Malaga, joka on julkaissut strategiset teemansa ja tavoittensa jopa vuoteen 2050 asti.

Lue, miten Helsinki oli esillä Barcelona Smart City Expossa.

Lue myös