Mobility Lab Helsinki -kokeiluhaun voittajayritykset valittiin

Artikkelikuva: Mobility Lab Helsinki -kokeiluhaun voittajayritykset valittiin

Mobility Lab Helsinki haki kokeiluhaulla uusia tapoja tuottaa tietoa Helsingin liikennemerkeistä ja muista liikenteenohjauslaitteista. Hakuun osallistui 17 yrityistä, joista mukaan kokeiluihin valittiin Normiopaste Oy ja Marjetas Academy Oy.

Mobility Lab Helsinki vauhdittaa yritysten uuden liiketoiminnan, tuotteiden ja palvelujen syntyä edistämällä Helsingin kaupungin liikenteen digitaalisen kaksosen, tietomallien ja datavarantojen kehittämistä sekä tukemalla näiden tehokasta hyödyntämistä.

Loppukesän kokeiluhaun tavoite oli löytää uusia tapoja tuottaa tietoa Helsingin liikenteenohjauslaitteista, joita ovat esimerkiksi liikennemerkit, tiemerkinnät, liikennevalo-opastimet, opasteet ja viitat. 

Ajantasaista ja tarkkaa tietoa liikenteenohjauslaitteista tarvitaan kaupungin liikennesuunnittelussa ja omaisuudenhallinnassa. Tavoitteena on lisäksi jakaa tiedot kaupungin Cityinfra-alustalta palvelujen kehittäjille, esimerkiksi yrityksille ja tutkijoille.

Kokeilut kytkeytyvät Helsingin kaupungin Cityinfra-alustan kehittämiseen, ja ne toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan kanssa. 

Toteutukseen valittiin kaksi kokeilua. Molemmissa kokeiluissa kerätyt tiedot viedään kaupungin Cityinfra-alustalle ja siten kaikkien kiinnostuneiden saataville.

Normiopaste Oy kokeilee 360-kuvantamista hyödyntävää menetelmää, jonka avulla on mahdollista kerätä ajantasaista ja tarkkaa tietoa liikennemerkeistä ja liikenteenohjauslaitteista. Kokeilu paneutuu ennen kaikkea suunnitelmien ja katutilassa havaittujen liikennemerkkien vertailemiseen. 

Marjetas Academy Oy kokeilee ketterää tapaa päivittää ja ylläpitää liikenteenohjauslaitteisiin liittyviä muutoksia 360-kuvausta hyödyntäen. Kokeilussa kerätään ensin tarkka lähtötieto ja myöhemmin päivitetään sitä kevennetyllä menetelmällä. Kokeiltava ratkaisu tunnistaa automaattisesti muutokset tilannekuvassa ja luo mittariston katutilan muutoksille. 


Tilaa uutiskirje – älykaupunkiuutiset suoraan sähköpostiisi!

Haluatko pysyä ajan tasalla tulevaisuuden kaupunkiratkaisuista ja saada ensimmäisenä tiedon avautuvista kokeiluhauista ja innovaatiokilpailuista? Tilaa kuusi kertaa vuodessa ilmestyvä uutiskirjeemme!

Hidden
Hidden
Nimi(Pakollinen)
Annan suostumuksen henkilötietojen käsittelyn(Pakollinen)
Olen lukenut Forum Virium Helsingin tietosuojaselosteen ja annan suostumuksen henkilötietojeni käsittelyyn sen mukaisesti. Noudatamme henkilötietojen käsittelyssä yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR).

Lisätietoa

Projektipäällikkö Matias Oikari

Matias Oikari
Projektipäällikkö
+358 40 664 8877
matias.oikari@forumvirium.fi

Lue myös