Ravintoloiden Ilmastoannos-kampanjan aloitustapahtuma

Aika: Perjantai 1.10. klo 9.00-10.30

Paikka: Online webinaari. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille lähempänä tapahtumaa.

Kiinnostaako annosten hiilijalanjälki? Haluatko selvittää millainen annos on ilmaston kannalta kestävä? Mietitkö, miten viestiä ilmastoystävällisistä annoksista asiakkaille?

Suomen kansallisena tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen saavuttaminen vaatii toimenpiteitä myös päivittäisessä kulutuksessa sekä parempia valintoja kuluttajilta. Ravintolat ja ruoka-alan ammattilaiset voivat olla keskeisessä roolissa edesauttamaan kuluttajien kestävämpiä valintoja arjessa.

Mission Zero Foodprint -hankkeen Ilmastoannos-kampanjassa ravintolat pääsevät kokeilemaan hankkeessa konseptoitua Ilmastoannos-merkkiä. Ilmastoannos-merkki auttaa auttaa ravintolan asiakasta tunnistamaan ruokalistalta annokset, jotka ovat keskimääräistä parempia ilmastolle.

Ilmoittaudu mukaan kampanjan aloitustapahtumaan niin kuulet, miten voit liittyä kampanjaan ja samalla selvittää annosten hiilijalanjäljen!

Ohjelma 9.00- 10.30 

Tervetuloa!

Mikä Ilmastoannos?
Kaisa Spilling, Forum Virium Helsinki
Outi Ugas, Positive Impact

Olemme mukana Ilmastoannos -kampanjassa
Kommentit ravintolakumppaneilta

Työkaluja ilmastoannoksen laskentaan ja viestintään

  • OpenCO2.net-pohjainen Aterian Ilmastolaskuri 
    Sari Siitonen, Clonet Oy 
  • Jamixin kanssa mukaan Ilmastoannoskampanjaan
    Matleena Autio, Jamix 
  • Inspiraatiota Ilmastoannoksiin
    Hanna Pasanen, Unilever Food Solutions 
  • Ilmastoannokset Lounastajan listoille
    Kristofer Korhonen, Lounastaja

Miten mukaan Ilmastoannos-kampanjaan?
Annamaria Rossi, Forum Virium Helsinki 

Ilmoittautuminen on suljettu

Kuva: Aleksi Poutanen, Helsinki Marketing

Mission Zero Foodprint -hanke (2019-2021) saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto.

Mission Zero Foodprint -hanke kokoaa ravintola- ja ruokapalvelualan yrityksiä, kehittäjiä ja sidosryhmiä yhteiskehittämään ravintoloiden toimintaprosesseja kohti hiilineutraaliutta. Hankkeessa kokeillaan ja kehitetään digitaalisia työkaluja sekä pilotoidaan uusia toimintamalleja yhdessä Uudenmaan ravintoloiden kanssa. Projektin rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Uudenmaan liitto.

Kuva: Jussi Helsten, Helsinki Marketing

Lisätietoja

Kaisa Spilling

Kehityspäällikkö


#fiksukalasatama #nopeatkokeilut
#livinglab #co-creation
puh. +358 40 744 8831 kaisa.spilling(at)forumvirium.fi

Annamaria Rossi

Projektipäällikkö


#fiksukalasatama #virtuaalivehreä #missionzerofoodprint
puh. +358 50 491 2270
annamaria.rossi(at)forumvirium.fi