Keväällä avattu pop up esittelee uudistuvaa Malminkartanoa

Artikkelikuva: Keväällä avattu pop up esittelee uudistuvaa Malminkartanoa

Malminkartanonaukiolle avattu pop up -tila esittelee alueella tehtäviä kokeiluja ja kutsuu paikallisia yhteistyöhön. Tila tekee meneillään olevat muutokset näkyviksi ja pohjustaa tulevia, isompia uudistuksia.

Fiksu kaupunki -hanke avasi Malminkartanoon väliaikaisen pop up -tapahtumatilan keväällä 2022. Tilan avulla hankkeen kokeilut ja Helsingin kaupungin kehitystyö saavat näkyvyyttä siellä, missä kokeiluja ja uudistuksia tehdään. Malminkartanonaukiolla ikkunoiden kuvitukset viestivät alueella tehtävistä kokeiluista ja kaupunkiuudistuksesta. Kevyesti kalustetussa tilassa järjestetään tapaamisia asukkaille, aktiiveille, yrityksille ja yhteistyökumppaneille. 

Malminkartano-Kannelmäki on yksi Fiksu kaupunki -hankkeen pilottialueista ja Helsingin kaupunkiuudistusalueista. Alueella panostetaan lähivuosina palveluiden ja kaupunkiympäristön parantamiseen sekä täydennysrakentamiseen. Koska isot muutostyöt ovat vasta alkamassa, nyt on sopiva hetki kokeilla yritysten, asukkaiden ja kaupungin toimijoiden kanssa uusia ratkaisuja, kuten teknologioita ja palveluita. Malminkartanossa sellaisia ovat olleet esimerkiksi siirrettävät viherkeitaat ja aurinkoenergialla toimiva valaistus.

Pop up -tilan perustaminen pitkään tyhjillään olleeseen liiketilaan liittyy monia alueita koskevaan keskeiseen kaupunkiympäristön ongelmaan: tyhjiin ja vajaakäytöllä oleviin tiloihin. Tilojen väliaikainen käyttö voi lisätä tilan kiinnostavuutta ja kiinnittää useamman toimijan huomion sekä edesauttaa uusien käyttömahdollisuuksien syntymistä. 

Malminkartanon pop-up-tila on esimerkki Urban Lab -tilasta, joka palvelee kaupunkikehitystä ja innovaatiotoimintaa. 

Fiksu kaupunki pop up -tila on auki tapahtumien aikana ja sen toiminta on käynnissä syksyyn 2022 asti. 

Kuva: Vesa Laitinen

Lisätietoa

Lue myös