Luovien alojen kansainvälinen ammattilainen Heidi Heinonen aloitti Forum Viriumin projektipäällikkönä

Artikkelikuva: Luovien alojen kansainvälinen ammattilainen Heidi Heinonen aloitti Forum Viriumin projektipäällikkönä

Heidi Heinonen, kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Heidi Heinonen, koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, valmistunut Sorbonnen yliopistosta Pariisista, jossa asuin 8 vuotta. Olen työskennellyt lähinnä luovilla aloilla, kuten kulttuurivastaavana Ranskan instituutissa Suomessa, pohjoismaiden suurimman nykytaidegallerian Galerie Forsblomin toimitusjohtajana ja ranskalaistuneen vaatesuunnittelijan ja -brändin Anna Ruohosen kehitysjohtajana.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Tulen Get Home Safely -hankkeeseen projektipäälliköksi koordinoimaan hankkeen toteutumista Suomessa ja Forum Virium Helsingin yhteistyötä eurooppalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Get Home Safely -hankkeen ytimessä on jalankulkijan turvallisuuden lisääminen keskeneräisessä kaupunkitilassa.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”Forum Virium Helsinki on hieno näköalapaikka tulevaisuuden kaupunkiratkaisuihin. Get home safely -hankkeen kautta pääsen tutustumaan kansainvälisen EIT Digital -verkoston kumppaneihin, yrityksiin ja tiedeyhteisöihin sekä tekemään yhteistyötä kaupunkilaisten kanssa.”

Mikä sinua innostaa?

”Innostun aina kehittämisestä. Aiemmissa tehtävissäni toin digitaalisia ratkaisuja taloushallinnon, myynnin, markkinointiviestinnän ja varastoinnin prosesseihin. Nyt on erityisen innostavaa olla mukana kaupungin mittakaavassa toteuttamassa murrosta 4G:stä kohti seuraavan sukupolven ratkaisuja.

Forum Virium Helsingin työyhteisö on osaamiseltaan ja taustaltaan ihanan monimuotoinen ja myös se innostaa valtavasti.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Tällä hetkellä opiskelen Hankenissa Sustainability -moduulissa ja käyn myös HSY:n energiaekspertti-kurssilla. Ruoanlaitto ja perheen yhteiset illalliset ovat tärkeä osa arjen rutiineja. Taide ja kulttuuri, sekä uinti ja lenkkeily tuovat vastapainoa työnteolle, ja heti kelien salliessa siirryn julkisesta liikenteestä pyörän päälle.

Olen myös mukana monenlaisissa verkostoissa, kuten muun muassa Suomen strategisen johtamisen seura, Keskuskauppakamarin naisjohtajaohjelman alumnit sekä Suomi-Ranska -yhdistysten liitto, jonka hallituksen puheenjohtajana toimin.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”On hienoa olla mukana tekemässä hiilineutraalia ja toimivaa kaupunkia. Olen innostunut kestävien liikkumispalveluiden ratkaisujen kehittämisestä kuten MaaS ja kevyt liikenne, erityisesti pyöräily, sekä julkinen liikenne. Muita sydäntä lähellä olevia teemoja ovat yleisesti jakamis- ja kiertotalous sekä ilmastonmuutoksen torjuntaan ja biodiversiteetin ylläpitoon tähtäävä toiminta.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Olen kansainvälisellä taustalla varustettu kehittäjä, joka ymmärtää luovaa taloutta ja hanskaa taloushallinnon. Olen myös Lean- ja sustainability-asiantuntija, ja ehkä pääsen käyttämään tätä osaamistani myös Forum Viriumissa. Vahvuuteni on hahmottaa suuret kokonaisuudet, nähdä asioiden eri näkökulmat ja löytää ratkaisut ongelmiin.”

Lämpimästi tervetuloa töihin Forum Viriumiin, Heidi!

Lue myös