Lauri Lemmenlehti aloitti teknisen asiantuntijan työt B.Green-projektissa

Artikkelikuva: Lauri Lemmenlehti aloitti teknisen asiantuntijan työt B.Green-projektissa

Kuka olet, mistä tulet ja mitä töitä olet tehnyt?

”Olen Lauri Lemmenlehti ja aloitin toukokuussa työskentelyn Forum Viriumilla. Olen aikaisemmin toiminut maisema-arkkitehtina ja vetänyt startupia, joka tuotti ohjelmistoja ympäristösuunnittelijoiden käyttöön.”

Mitä hanketta tulet tekemään ja roolisi siinä?

”Tulin mukaan B.Green-projektiin tekniseksi asiantuntijaksi. Toimin Helsingin Kalasataman kaupunkisuunnittelutiimin sisällä ja tutkin uusia vihreän infrastruktuurin ratkaisuita sekä digitaalisia työkaluja niiden implementoimiseksi. Myös erilaiset virtuaaliratkaisut asukkaiden paremmaksi osallistamiseksi ovat merkittävä osa B.Greeniä.”

Mitä odotat pääseväsi näkemään ja tekemään?

”On äärimmäisen mielenkiintoista päästä seuraamaan läheltä Kalasataman alueen kehitystä kaupunkisuunnittelun sisältä sekä olla mukana uusien sähköisten palveluiden integroimisessa osaksi Kalasatamaa. Odotan innolla kansainvälisen yhteistyön rakentamista ja verkostojen luomista vihreän infran kehityksen osalta.”

Mikä sinua innostaa?

”Viherympäristön suunnittelun digitaalisten työkalujen kehitys ja käyttöönotto on globaalistikin aivan aluillaan ja Helsingin kaupungilla on mainio mahdollisuus nousta johtavaksi suunnannäyttäjäksi tällä alalla. On todella innostavaa työskennellä olosuhteissa, jossa kaikki tuntuu olevan mahdollista ja kaupunki tukee tämän kehityksen suuntaa.”

Mitä teet kun et ole töissä?

”Vietän runsaasti aikaa kävellen ympäri Lauttasaaren rantoja tyttäreni rattaita työnnellen. Seuraan kotimaista muotoilukenttää aktiivisesti ja yritän osallistua välillä siihen itsekin.  Virtuaalitodellisuusteknologian kehittyminen ja videopeliteollisuuden koukerot täyttävät runsain mitoin some-feedejäni.”

Miten haluat kehittää älykaupunkia?

”Tuomalla luonnonympäristön mallintamisen ja simuloinnin saumattomaksi osaksi älykaupunkikokonaisuutta. Virtualisoimalla luonnonympäristön voimme merkittävästi paremmin arvioida toimintaamme suhteessa luonnonympäristöön ja rakentaa entistä parempaa, kestävän kehityksen mukaista kaupunkia.”

Mitä osaamista tuot Forum Virium Helsinkiin?

”Vankan luonnonympäristön kokonaiskuvan ymmärtämisen maisema-arkkitehtitaustani johtuen, sekä syvällisen ymmärtämisen ja tuoreen käytännön kokemuksen digitaalisten ja virtuaalisten työkalujen luomisesta ja käytöstä osana suunnittelumaailmaa.”

Toivotamme Laurin lämpimästi tervetulleeksi töihin Forum Viriumiin! 

 

Haluatko sinä mukaan töihin tekemään maailman toimivinta älykaupunkia? Saat tietoa avoimista työpaikoista seuraamalla meitä Twitterissä sekä tilaamalla uutiskirjeemme.

Lue myös