Robotit tulevat kaupunkeihin – Lue julkaisusta, missä kehitys menee

Artikkelikuva: Robotit tulevat kaupunkeihin – Lue julkaisusta, missä kehitys menee

Robotteja kaupunkiin -julkaisu tarjoaa tietoa ja esimerkkejä robottien käytöstä huoltotöissä ja kiertotalouden tehtävissä.

Robotiikka voi helpottaa monia työtehtäviä lähitulevaisuudessa ja vapauttaa ihmisiä toistuvasta, yksitoikkoisesta tai vaarallisesta työstä. Robotit työskentelevät jo satamissa, tehtaissa ja pihanurmilla, mutta mitä ne voisivat tehdä kaupungeissa? 

Ihmisten keskellä robotit ovat toistaiseksi olleet harvinainen näky. Forum Virium Helsingin, Espoon kaupungin ja Metropolia ammattikorkeakoulun yhteisessä AutoMod – Autonomiset modulaariratkaisut: case kiertotalous -hankkeessa tarkasteltiin, voisiko tähän tulla muutos. Kesällä 2023 hanke kokosi havaintonsa Robotteja kaupunkiin -portfolioksi, joka on nyt julkaistu. 

Kahdessa vuodessa kaupunkirobotiikkaan tutustuttiin demojen, kokeilujen, kehitystyön ja selvitysten kautta. Työn alla olivat muun muassa robottien kimppakyyti eli alusta, jonka päälle mahtuu useita eri tehtäviä hoitavia robotteja sekä innovaatiokilpailuista valitut konseptit ja prototyypit. Kokeiluilla selvitettiin, miten robottikäsi voisi auttaa töhryjen poistamisessa seinistä tai uudenlainen rajapinta edesauttaa kuljetusten sujuvuutta yhdistämällä robotin ja kuorman. 

Robotteja kaupunkiin -julkaisu kokoaa kaiken tämän työn ja lisäksi paljon esimerkkejä kaupunkien mobiilirobotiikasta maailmalta.

Hanke on saanut rahoituksensa osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Robotteja kaupunkiin -julkaisun kansi

Tutustu muihin julkaisuihimme!

Lisätietoa

Projektipäällikkö Noora Reittu

Noora Reittu
Projektipäällikkö
+358 40 848 1343
noora.reittu@forumvirium.fi

Lue myös